הפתרון הבריטי לקריסת המעבדות:
על רקע זמני המתנה ארוכים והעומס הרב על המעבדות, החלו לאחרונה בבריטניה להציע בדיקות קורונה מהירות בבתי מרקחת. הבדיקות מתבצעות בסניפי רשת הפארם הבריטית בוטס (Boots) ובבתי מרקחת נוספים בתשלום של כ-70 פאונד שהם כ -300 שקלים והתוצאה מתקבלת תוך מספר דקות. הבדיקות מיועדות בעיקר לאנשים ללא תסמינים כאשר המטרה היא להציע לנבדקים שקט נפשי או בדיקה מהירה לפני כניסה לפעילויות מסוימות. מדובר בבדיקות מטוש מבוססות אנטיגן המתבצעות על ידי הרוקח אשר נותן לנבדקים תשובה מיידית במעמד הבדיקה.
גם בישראל נערכות בדיקות קורונה מהירות, עיקר השימוש מתבצע בטכנולוגיה של סופיה אשר אושרה על ידי ה – FDA והמעבדה לנגיפים במשרד הבריאות לשימוש מחוץ למעבדה. מדינת ישראל רכשה עד היום כ – 300 מכשירים ניידים וכבר בוצעו בעזרתם כ – 170,000 אלף בדיקות מיידיות בחדרי מיון, בתי אבות, בתי חולים גריאטריים, בפיקוד העורף, במשטרה ובקופות החולים. עוד בוצעו כ – 56,000 אלף בדיקות מהירות באיי התיירות הירוקים באילת ובים המלח. עלות הטכנולוגיה של סופיה היא כשליש מעלות בדיקת מעבדה רגילה.
יצוין כי בימים אלו מתנהל דיון על מתווה הדרכון הירוק אשר יכלול בין היתר הצגת בדיקת PCR מוקדמת או בדיקה מהירה בכניסה למופעי תרבות אירועי ספורט וכן למוזיאונים. יתכן גם שיכלול חדרי כושר, מסעדות, בתי קפה, קניונים, מלונות ובריכות שחיה. בנוסף ביוזמת יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, יתנהל גם דיון לפתיחת בתי כנסת עם הצגת בדיקות PCR מוקדמות או בדיקות מהירות בכניסה אך טרם התקבלה החלטה בנושא.
בנוסף לישראל, מדינות נוספות ברחבי אירופה משתמשות בבדיקות סופיה מהירות, כמו איטליה, בלגיה, גרמניה, הולנד וסלובקיה. ברחבי העולם נערכות בכל חודש כ – 13 מיליון בדיקות סופיה ובמהלך השנה יצמח השימוש בהן לכ – 70 מיליון בדיקות לחודש.