גואקמולה – ממרח עם היסטוריה

0
85
גואקמולה - ממרח עם היסטוריה
קרדיט: trespesoshop.co.il

ממרח אבוקדו או בספרדית גואקמולה או גואקמולי הינו מטבל, ממרח או סלט המבוסס על אבוקדו. מדובר במאכל מסורתי הקיים עוד מתקופת האצטקים שהכינו אותו ע”י מעיכה של אבוקדו באמצעות עלי ומכתש והוסיפו לממרח עגבניות טריות בצל, חלפניו ומלח. המאכל מצא חן בעיניהם של הכובשים הספרדים שייבאו את הצמח לספרד ומכאן הוא התפשט לכל רחבי העולם. כיום, ממרח גואקמולי הינו מאכל נפוץ, אהוב ופופולרי במיוחד כמעט בכל מדינות העולם. בחברת טרז פזוס תמצאו את ממרח האבוקדו הטוב ביותר, יחד עם מוצרים איכותיים נוספים

ההיסטוריה של ממרח אבוקדו

מקור השם גואקמולי הינו בנאוואטל ומשמעותו רוטב אבוקדו, משם השם עבר לשפה הספרדית והמקסיקנית. ממרח אבוקדו מכינים ממרכיבים בסיסיים: אבוקדו, עגבניות ומלח ויש מי שמוסיפים לממרח מיץ לימון שמונע השחרה ומוסיף טעם. הכנת הממרח בצורה המסורתית התבצעה באמצעות מכתש ועלי וכיום השיטות המודרניות הן מעיכה ועיבוד במעבד מזון או פשוט במזלג וזאת על מנת לקבל מרקם חלק ופחות גושי. במקסיקו שהינה מולדתו של ממרח אבוקדו, צורת האכילה המקובלת והנפוצה הינה כממרח בטורטייה מגולגלת או כמטבל לצד חטיפי טורטייה אפויים או מטוגנים, כמו כן ניתן להוסיף את הממרח לתבשילים שונים. בארה”ב ובמיוחד באזור טקסס ודרום מערב ארה”ב הממרח משמש כמתאבן במסיבות ולעתים קרובות הוא מוגש עם רוטב סלסה.

את ממרח האבוקדו ניתן לגוון באמצעות הוספה של בצל, שום, פלפל צ’ילי חריף, כוסברה ומגוון תבלינים נוספים. בארה”ב ישנן ורסיות של ממרח אבוקדו הכולל שימוש במוצרי חלב כגון חלב או שמנת חמוצה. בישראל, ממרח האבוקדו אהוב במיוחד ונהוג להגישו כסלט המוכן באמצעות מעיכת האבוקדו ובתוספת ביצה קשה, מיץ לימון , פלפל שחור ומלח.

מומחים במאכלים אותנטיים מהמטבח המקסיקני

חברת טרז פזוס הוקמה בשנת 1994 והפכה לפורצת דרך בסגנון הבישול המקסיקני בישראל. החברה הביאה את בשורת המטבח המקסיקני אלינו ומציעה מגוון רחב של מוצרי בישול, כלי הגשה ובישול, מנות ומאכלים שמקורם במקסיקו. בין מוצרי האיכות שלנו, תוכלו ליהנות מ: טורטיות מקמח חיטה לבן או צהוב, קונפיטורות וריבות, ממרחים, מטבלים וסלסות פיקנטיים, טאקוס, נאצ’וס, ממרח גואקמולי, ממרחי שעועית אדומה ושחורה ועוד.

 

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here