עבור רבים, שינה נתפסת כצורך בסיסי שיש לסמן עליו וי ברשימת ה-TO DO LIST ותו לא. לכן, רבים המזלזלים בשינה וסובלים בשל כך מהשפעות לוואי מזיקות. אנחנו כאן בכדי להסיר את המיתוס ש"ישנים בקבר" ו"ששינה נועדה לחלשים". ההפך הוא הנכון – שינה היא אחד מהגורמים החשובים והבסיסיים ביותר לרווחת חיים, לבריאות ולהתפתחותנו הפיזית והנפשית. ולכן, גם אם אתם "מומחים בשינה", חשוב שתבדקו אם אתם עושים זאת נכון.
בדרך אל שינה טובה מהחלומות
אחד מהדברים החביבים עלינו בסוף היום הוא לצנוח למיטה, להתלטף במצעים המלטפים ולעבור לעולם חלומי שכולו טוב. ממש כפי שאתם דואגים להטעין את מכשיר הנייד שלכם בסופו של יום, חשוב שתטעינו את עצמכם. הנה מספר טיפים הכרחיים לצורך שינה מיטבית-
- דפוס שינה עקבי
חשוב שתבינו מהו דפוס השינה שלכם ומהי מכסת השעות המומלצת – האם אתם ינשופי לילה או שמא עפרונות בוקר? ובהתאם לדפוס השינה שלכם, נסו לסדר את שגרת יומכם. שימו לב, אם 6 שעות שינה יותר ממספיקות לכם, ייתכן ש-8 שעות יהיו מעל ומעבר ויצרו אפקט נגדי של עייפות וחוסר נמרצות. למשל, אם אתם בשיא הערנות שלכם בחשכת הליל, אך מתקשים לתפקד בשעות הבוקר, הקפידו לישון את מכסת השעות הנחוצה לכם. הקפידו ליישם שינה שגרתית וללכת לישון וכן להתעורר פחות או יותר באותן השעות. מומלץ למצוא עבודה שתואמת לשגרת השינה שלכם, ולא לאחר לעבודה באופן קבוע. סתם טיפ קטן מאיתנו, מביני העניין.
- הימנעו ממסיחים
מסיחי דעת מקשים על שינה טובה ורציפה ולכן מומלץ להימנע מצפייה במסכים לפני השינה. הקפידו שלא להדליק את הטלוויזיה וכן להרחיק את מכשיר הנייד מהישג יד. כמו-כן, התאימו את תנאי החדר – החשיכו כליל את החדר וכן הרחיקו מכשירים מרעישים וטורדניים נוספים.
- על אוכל, אלכוהול, שינה ומה שביניהם
נסו להקפיד להימנע מצריכת אלכוהול וכן מאכילת ארוחות כבדות לפני השינה. אלו יקשו מאוד על השינה וכן לא יתעכלו כראוי בגוף. אם רעב פתאומי תקף אתכם, נסו לאכול פרי או חטיף קליל כדי להשביעו.
- הירגעו
סטרס, מלבד היותו הגורם מספר אחד למחלות, הוא גם אחד הגורמים הידועים כמעכבי שינה. הקפידו לחשוב מחשבות מרגיעות לפני השינה. יום מלחיץ? שבוע מלחיץ? בחרו שעה קבועה ביום לצורך תכנונים, סידורים ומציאת פתרונות ללחץ כדי לא להיגרר עמם למיטה.