הקהילה היהודית בפורטו מפיקה סרט על הטבח ביהודי ליסבון בשנת 1506

הקהילה היהודית בפורטו מפיקה סרט על הטבח ביהודי ליסבון בשנת 1506
קרדיט: באדיבות הקהילה היהודית בפורטו

הסרט מלווה בסלוגן המתבסס על דבריו של מזכיר האו״ם הכללי, אנטוניו גוטרס: ״ה-7 באוקטובר לא התרחש בוואקום״

הקהילה היהודית בפורטו שחררה ביום שישי לציבור הרחב את הקדימון, הטריילר, לסרט היסטורי באורך מלא שצילמה אודות טבח יהודי ליסבון שהתרחש בשנת 1506 בעיר הבירה של פורטוגל. הפרמיירה של הסרט שיהיה זמין לצפייה ללא תשלום תתקיים ב-19 באפריל, 2024, בדיוק 518 שנה מאז שהתרחש אותו אירוע טראומתי. הסרט יהיה זמין במגוון שפות ופלטפורמות לצפייה אונליין.

יותר מ-3,000 יהודים נרצחו באכזריות באירוע הטבח שהתרחש בין ה-19 ל-21 באפריל, 1506. כל מה שהיה צריך זה ניצוץ של מיתוס עתיק יומין כדי לגרום לקטסטרופה. המדורות שלתוכן נזרקו הגופות, הגיעו לגובה הבתים. אפילו תינוקות נזרקו לאש בלבה של עיר שבמשך שלושה ימים התבצע בה טבח המוני ואכזרי של תושבי העיר היהודים.

״להכיר את הטבח של שנת 1506 בליסבון זה להכיר את אירועי ה-7 באוקטובר 2023 בישראל ואת אירועי הטבח ההיסטוריים שבוצעו כנגד העם היהודי בכל רחבי אירופה. השינוי היחיד הוא הנשק שנעשה בו שימוש״, מבהיר מזכיר האו"ם אנטוניו גוטרס וצודק.
"ה-7 באוקטובר לא התקיים בוואקום״, אומר גבריאל סנדרוביץ׳, נשיא הקהילה היהודית בפורטו וחבר איחוד הקהילות היהודיות (European Jewish Association).

החברה שנבחרה להפיק את הסרט 1506 היא LightBox הפורטוגזית, והתסריט המשחזר את האירועים ההיסטוריים שנכתב ב-2021, הסתמך על התחקיר המעמיק שבוצע בפקולטה ללימודי ספרד ע״ש אלברטו בנבנישתי באוניברסיטת ליסבון.

הקהילה היהודית בפורטו פועלת בעשור האחרון לקידום תרבות יהודית, היסטוריה וחינוך ובין הישגיה הבולטים בתקופה זו ניתן למנות את סרט הקולנוע באורך מלא, ״1618״ שהיה הסרט הפורטוגזי שזכה במספר הגדול ביותר של פרסים בינלאומיים והוא מספר את סיפור האינקוויזיציה בעיר פורטו.

קודם לכן הפיקה הקהילה את הסרט ״ספרד״, המתעד את סיפור הקהילה היהודית בפורטו במאה השנים האחרונות. הקהילה היהודית בפורטו הוקמה מחדש באופן רשמי בלבד בשנת 1923 על ידי קפטן בארוס בסטו, מי שהפך בחייו ל״דרייפוס הפורטוגזי״ ונרדף בשל פעולותיו להקמתה מחדש של קהילה יהודית בפורטו, כארבע מאות שנה לאחר שהושמדה על ידי האינקוויזיציה הפורטוגלית.

ביו הפרויקטים החשובים שהובילה הקהילה בעשור האחרון נמצאים גם המוזיאון היהודי ומוזיאון השואה בפורטו אשר אירחו בשנתיים האחרונות למעלה מ-100 אלף בני נוער תלמידי בתי ספר, המהווים 10% מכלל תלמידי בית הספר בפורטוגל.

 

מאמרים נוספים
עיצוב נעליים: ביטוי אישי ואומנותי
עיצוב נעליים הפך לאומנות בפני עצמה, כאשר אנשים מחפשים דרכים...
אשכול נבו 2018 צילום הניקה בוגנברגר - יש אישור שימוש_14 (1)
ילדים פוגשים סופרים במשכנות שאננים
  בספרים "אבא של עמליה נוסע לאוסטרליה" עמליה שנשארת בבית מתגעגעת,...
לרגל שבוע הספר העברי, המחנך, הסופר והפובליציסט עמנואל בן סבו: "הספרים הם הנכס והאוצר של אדם, גם בעידן הבינה המלאכותית."
קרוב למאה ספרים כתב המחנך, הסופר והפובליציסט עמנואל בן סבו...
יום האומנה הבינלאומי: ארגוני האומנה מתריעים: מחסור חמור במשפחות אומנה בישראל, עשרות ילדים שממתינים לבית
לפי נתוני משרד הרווחה והביטחון החברתי, בישראל חיים כיום 4,426...
לאור הביקוש ההצלחה הבינלאומית הגדולה של להקת המחול קמע מגיעה לסבב מופעים נוסף באולמות הגדולים בישראל
"כרמינה בורנה 2.0", היצירה המצליחה של להקת המחול קמע  מאת תמיר גינץ לצלילי קרל...
הבית לובש לבן עם ורדינון ונעמן
חג השבועות – החג הלבן שמבשר התחדשות, אור ושפע –...
בלט הפלמנקו של ברצלונה בביקור ראשון בישראל עם פרשנות מודרנית חברתית ל"כרמן"
בלט הפלמנקו של ברצלונה מספרד מגיע לביקור ראשון בישראל עם...
נוסעים לחו"ל בקרוב? ייעוץ מקוון טרם נסיעה ממומחה למחלות זיהומיות ומתן חיסונים במרפאות מאוחדת בפריסה ארצית
ייעוץ מקוון לצד חיסונים עם מענה זמין, נח ובעלות נמוכה....
מסיבת צהריים בסופר: am:pm שוברת את כל הכללים
קצב ספרדי, מניפות באוויר וקוקטיילים חופשי – רשת המרכולים האורבנית...
מופע שף
מופעי בישול – חוויית אירוח שמרגישה אחרת עם עופר שף
בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים לשלב תוכן חי ומקורי...
דילוג לתוכן