התופעה של גזים ונפיחות בבטן אחרי האוכל היא נפוצה למדי. לפי הערכות שונות בין 10% ל-30% מהאנשים סובלים ממנה בתדירות כזו או אחרת. כמות גדולה של גזים עלולה להוביל להתרחשויות מביכות ולאי נעימות, ולכן כדאי לדעת איך אפשר לצמצם את היקף התופעה.
הגורמים להופעת כאבי בטן וגזים אחרי האוכל
הגורם העיקרי לתחושות הלא נוחות בבטן ולגזים הוא מאכלים שהאדם לא מצליח לעכל באופן תקין. בפרט ישנם מרכיבים תזונתיים שהגוף עלול להתקשות איתם:
* לקטוז – דו סוכר שנמצא בחלב ומוצריו. הרגישות ללקטוז היא תופעה נפוצה שלא תמיד מאובחנת באופן רשמי. הפתרון: להמעיט ככל האפשר בצריכת מוצרי חלב ואפילו להפסיק לגמרי.
* גלוטן – חלבון שנמצא בחיטה ובדגנים נוספים. באופן דומה ללקטוז, אם ישנם כאבי בטן וגזים אחרי אכילת מאכלים עם גלוטן כדאי פשוט להוציא אותם מהתפריט או להפחית משמעותית.
* סורביטול רפינוזה – סוכר שנמצא בירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים ועוד.
* קטניות – הפתרון להופעת גזים אחרי אכילת קטניות הוא להשרות אותן או להנביט אותן.
איך משפיעה שתייה על היווצרות גזים?
כאבי בטן וגזים עלולים להופיע גם עקב הרגלי שתייה לא נכונים – למשל שתיית משקאות מוגזים רבים, וגם כאלה שיש בהם קפאין (משום שהוא עלול להמריץ יתר על המידה את מערכת העיכול). שתיית כמות גדולה של מים בבת אחת מגדילה גם היא את הסיכון לגזים ומצד שני מי שלא שותה מספיק עלול גם הוא לסבול מתופעות לא נעימות עקב עיכול לקוי.
בנוסף להקפדה על תזונה נכונה ניתן להיעזר בתוסף פרוביוטיקה איכותי שמכיל חיידקים ידידותיים למערכת העיכול. נוכחות של כמות גדולה של חיידקים אלה במעיים משפרת את העיכול ומקטינה את הסיכון לכאבי בטן וגזים.
רוצים דעת למה ויטמין C כל כך חשוב לנו? מוזמנים להנכס לאתר של SUPHERB