מדריך מגן דוד אדום לט"ו בשבט: כך תשמרו על בריאותכם

מדריך מגן דוד אדום לט"ו בשבט: כך תשמרו על בריאותכם
אופנוע מגן דוד אדום - צילום שחר חזקלביץ תיעוד מבצעי מדא

ראש השנה לאילנות – ט"ו בשבט, השבוע ובמסגרתו יערכו ברחבי הארץ, אירועים הכוללים נטיעות, שתילות ואכילת פירות יבשים. מגן דוד אדום מפרסם הנחיות זהירות ובטיחות, על מנת לשמור על בריאות הציבור ולחגוג את החג בצורה הבטוחה ביותר.

כמדי שנה, מתקבלות בקו החירום 101 של מגן דוד אדום קריאות לטפל במקרים של חנק בקרב ילדים קטנים, קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה, כתוצאה מאכילת פיצוחים ופירות יבשים. מצב זה מצריך טיפול מידי להוצאת הגוף הזר מגרונו של הנפגע ובמד"א קוראים לציבור לנקוט בכללי הבטיחות ולפקוח עין כשנותנים פירות יבשים ופיצוחים לילדים קטנים ולקשישים, העלולים חלילה לגרום לחנק. כמו כן, יש לנקוט ביתר זהירות ואחריות בנוגע לאלרגיות בקרב ילדים וסביבתם.

  • עקב סכנת חנק, במד"א ממליצים להימנע ואף להרחיק פיצוחים ופירות יבשים מהישג ידם של ילדים מתחת לגיל 5.
  • בזמן אכילת פיצוחים ופירות יבשים, יש להקפיד להשגיח על ילדים בגילאים 5 עד 8 שלהם קנה נשימה צר וקיימת סכנת חנק. כמו כן חשוב להקפיד להשגיח על קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה בזמן אכילת פירות יבשים ופיצוחים.
  • יש לשים לב כי בזמן שהילד אוכל פיצוחים ופירות יבשים אין הוא מסתובב, משחק או מתרוצץ. עליו לשבת בזמן האוכל, דבר שיפחית את סכנת החנק.
  • יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות, להימנע מהשארת פרי בצורת עיגול והקפדה יתרה על לעיסת המזון היטב. יש לתת יתר תשומת לב בהגשת פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות, תאנים מיובשות, משמשים יבשים וכו' עקב מרקמם הדביק שעלול לגרום לחנק וחסימת נתיב אוויר.

 

במד"א מדגישים כי בכל מקרה של חנק כל שניה היא קריטית.

במידה והמטופל מסוגל לדבר או להשתעל:

  • יש לעודד אותו להשתעל בלבד ובמקביל לחייג למוקד החירום של מד"א בטלפון 101.

במידה והמטופל אינו מסוגל לדבר / אינו משתעל / לא נושם:

  • חייג 101 והישמע להנחיות התדרוך הטלפוני לביצוע החייאה ע"י החובשים ופאראמדיקים מוקד מד"א עד להגעת האמבולנס למקום.
מאמרים נוספים
אייקון פוגש אייקון G-SHOCK :וקוקה קולה בשיתוף פעולה במהדורה סופר מוגבלת
מותג השעונים G-SHOCK מבית ענקית השעונים היפנית CASIO משיק בישראל...
צעד נוסף בפתיחת שוק התשלומים בישראל לתחרות
חברת WorldCom Finance קיבלה רישיון למתן שירותי תשלום מרשות ניירות...
חוזרים לבית הספר בסטייל: רשת SCOOP משיקה את קולקציית תיקי הגב החדשה לשנת הלימודים תשפ”ז במחירים האטרקטיביים ביותר בשוק!
הקולקציה כוללת תיקי גן, תיקי בית ספר ייסודי ותיקי נוער...
התמודדות עם התמכרות: מרכזי גמילה פרטיים ותמיכה בהתמכרות לתרופות מרשם
מרכז גמילה מסמים פרטי במציאות המורכבת של היום, יותר ויותר אנשים...
איפה מבלים הקיץ במזגן? מפארק טרקטורים, הצגות,מתנפחי אקסטרים,פסטיבל סקוושים, וממתקים ותערוכת בלונים ולגו ועד המקום שבו מותר לשבור הכול. היכן בחינם והיכן בתשלום?
הטמפרטורות מטפסות, הקייטנות מתקרבות לסיומן וההורים מחפשים איך להעביר יום...
כך תדליקו את ט"ו באב: קולקציית מציתי האהבה של ZIPPO
מותג המציתים האמריקני האייקוני מציג קולקציה מעוצבת בהשראת אהבה ורומנטיקה,...
פתרונות טבעיים לחרדה והחלופה לאשפוז פסיכיאטרי 
טיפול טבעי בחרדה אנשים רבים מחפשים אחר טיפול טבעי בחרדה בשל...
הקיץ בכוס אחת: חליטה קרה, טבעית ומרעננת לכל מקום
הדרך המרעננת ליהנות מחליטות קרות גם בימי הקיץ החמים, בבית,...
אלטרנטיבה לקייטנות הקיץ: קבוצת קניוני עופר משיקה “קייטנות קיץ” ללא תשלום ב־18 קניונים ברחבי הארץ
חופשת הקיץ כבר כאן והורים רבים מחפשים פתרונות בילוי, העשרה...
לא רק ארטיקים: המזונות שכדאי לקחת לים בקיץ
באדיבות ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה ברשת חלי ממן...
דילוג לתוכן