מי אשם במילוי הצהרת בריאות בנייד?

מי אשם במילוי הצהרת בריאות בנייד?
צילום: יחצ

איש המכירות לא רשם בעיה לבבית מולדת וחברת הביטוח מסרבת לשלם * התובע : הצהרתי על הבעיה בשיחת הטלפון

אם אתם חותמים על הצהרת בריאות באמצעות הנייד, בדקו היטב שכל מה שהצהרתם נכתב על ידי המוכרן שמעבר לקו. תושב אזור הצפון, שרכש פוליסת בריאות, תובע את חברת הביטוח לאחר שמחלתו לא הוכרה, בטענה שהסתיר מידע על מצבו הבריאותי.
באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות ביטוח, הגיש האיש, בשנות ה-30 לחייו תביעה לבית משפט השלום בחיפה כנגד חברת הביטוח ובה נטען כי לפני כשנתיים, התקשר אליו טלפונית איש מכירות של החברה והציע לו לרכוש פוליסת ביטוח בריאות. האיש, שהיה ברשותו פוליסת בריאות בחברה אחרת, השתכנע לבטלה ולעשות ביטוח חדש.
לדבריו, במהלך השיחה הציג לו איש המכירות שאלות על מצבו הבריאותי והוא ענה על כולן ובין היתר ציין כי יש לו בעיה לבבית מולדת. לאחר מכן נשלחו לו מסמכים לנייד והוא חתם עליהם.
כעבור כמה חודשים לקה האיש באירוע מוחי והיה מאושפז בבית חולים. לאחר החלמתו פנה לחברת הביטוח וביקש לקבל את הפיצוי בסך 450,000 שקל המגיע לו על פי הפוליסה שרכש על מחלה קשה, כלומר האירוע המוחי שבו לקה. חברת הביטוח סירבה לשלם בטענה שהמובטח לא הצהיר על בעיה לבבית מולדת בטופס הבריאות וכי יש קשר סיבתי בין הבעיה הלבבית לאירוע המוחי.
בתביעה נטען שהאיש דיווח על מצבו הבריאותי, אבל בשל העובדה שלא הוא מילא את הצהרת הבריאות אלא איש המכירות של חברת הביטוח והוא רק חתם עליה, הטעות ברישום היא של איש המכירות. כמו כן נטען שאין כל קשר רפואי בין הבעיה הלבבית לאירוע המוחי שפקד אותו.
לדברי עו"ד סאמי אבו ורדה, העובדה שלתובע יש פוליסות בריאות נוספות שגם בהן הצהיר על הבעיה הלבבית המולדת שלו, מוכיחה שהוא לא הסתיר עובדה זו מחברת הביטוח ומדובר בטעות של נציג החברה.

מאמרים נוספים
העובד קיבל דואר אלקטרוני זועם ולקה בהתקף לב
לאחר מאבק משפטי הכיר בו הביטוח הלאומי כ"נפגע עבודה" *...
עורכת דין גירושין
עורכת דין גירושין
גירושין בין בני זוג יכולים להתבצע בצורה חיובית של הסכמה...
"ככלות כוחי אל תעזבני..." לרגל יום הקשיש הבינלאומי עמותת שניר יוזמת פעילות ייחודית למען הקשישים בישראל. תגייס כספים לצורך ביצוע טיפולי שיניים עבור הקשישים הזקוקים לטיפולים אלו בדחיפות
לרגל יום הקשיש הבינלאומי שנקבע על ידי ארגון האומות המאוחדות,...
ממשיכים את שיתוף הפעולה למען תושבי ישראל
מגן דוד אדום והוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) חתמו...
מי אשם במילוי הצהרת בריאות בנייד?
איש המכירות לא רשם בעיה לבבית מולדת וחברת הביטוח מסרבת...
כוננות גבוהה במגן דוד אדום לקראת יום כיפור
כמדי שנה, אלפי בני אדם נזקקים לשירותי מגן דוד אדום...
במגן דוד אדום ערוכים בכוחות מתוגברים לקראת ראש השנה וחגי תשרי
במסגרת היערכות הארגון, תורחב פריסת החובשים והפראמדיקים של מד"א ברחבי...
הקיץ הוא לא תירוץ - אימוני כושר ביתיים בימי הקיץ החמים עם מסנני האוויר של Dyson
הטמפרטורות הגבוהות בקיץ, בשילוב הלחות, עשויות לגרום לשיאי זיהום אוויר,...
שמירה על כושר בימי הקיץ והימנעות מסכנות
הקיץ כבר כאן, ואיתו החום והלחות. בקיץ קל יותר להיות...
התנגדות לצו קיום צוואה
מגירושין ועד לצוואה – למי פונים בכל אחד מהמקרים
מציאות החיים מלמדת שהטיפול המשפטי בתיקי גירושין ובתיקי ירושה הינו...
דילוג לתוכן