מעל 7,000 עולים חדשים פנו לתמיכה נפשית מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל; מעל שניים וחצי מיליון שקלים הוענקו לנזקקים ונפגעי פעולות איבה

מעל 7,000 עולים חדשים פנו לתמיכה נפשית מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל; מעל שניים וחצי מיליון שקלים הוענקו לנזקקים ונפגעי פעולות איבה
קרדיט צילום: יח"צ

העולים החדשים מתמודדים עם שכול, משרתים בצבא, גרים באזורי עימות, חווים טראומות ונזקקים לסיוע. אגף הרווחה של משרד העלייה והקליטה טיפל באלפי משפחות עולים במהלך המלחמה; העביר סדנאות חוסן; העניק סיוע כספי ונפשי.

השר אופיר סופר: "השנה האחרונה הביאה איתה אתגרים כבדים, אך גם הוכיחה את חוסננו. אנחנו נמשיך לפעול למען העולים ולמען קליטה מיטבית עבורם. העלייה לישראל היא ליבת הציונות"

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל עלו לישראל כ 34,000 יהודים מכל העולם. אגף הרווחה של משרד העלייה והקליטה מלווה אותם ודואג לצרכיהם השונים, הנובעים מהמורכבות הקשה של עלייה לישראל בצל המלחמה.

במהלך המלחמה נפלו 40 חיילים עולים בלחימה בעזה ובלבנון ומעל 400 נפצעו, נחטפו שני חיילים, נרצחו 18 אזרחים ונחטפו 5. "עולים חדשים מצטרפים למאמץ המלחמתי בכל החזיתות ואנו חייבים להם את תודתנו על כך. תהליך השכול בקרב העולים החדשים מורכב וקשה יותר בשל העובדה שלרוב העורף המשפחתי המורחב, ואף המצומצם לעיתים, נמצא בחו"ל ולא יכול לסייע בתמיכה שוטפת. אנחנו תמיד כאן עבורם בכדי לסייע ככל האפשר ומנסה להקל עליהם ולו במעט", אומרת עדי וולס, מנהלת אגף הרווחה במשרד העלייה.

אגף הרווחה של משרד העלייה מסייע לעולים בהיבטים שונים: 3,750 משפחות עולים טופלו בשנה וארבעה החודשים שחלפו; מעל 1,000 עולים וכ 300 נפגעי איבה קיבלו מענקים בסכום כולל של מעל 2 וחצי מיליון שקלים; כ 900 כרטיסי מזון בסכום של כ 220 אלף שקלים הוענקו ובאמצעות קו הסיוע הנפשי של משרד העלייה והקליטה שמופעל על ידי ער"ן ניתן סיוע נפשי ל 7,400 פניות בודדות. בנוסף התקיימו כ 130 סדנאות חוסן בהנחיית אנשי מקצוע מתחומים שונים בהם השתתפו מעל 2,500 איש.

הבוקר ערך משרד העלייה את כנס "עלייה וקליטה בעת מלחמה" שהופק באמצעות עמותת "בעצמי", בנוכחות שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, ושר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי.

"הכנס מיועד לאנשי מקצוע העוסקים ברווחה וקליטת עלייה, ומטרתו לשים זרקור על הצרכים הייחודיים של העולים בתקופת מלחמה", אומרת עדי וולס. "לאורך התקופה האחרונה למדנו את הצרכים וחשוב לנו לעבות את היכולת של אנשי המקצוע ושלנו לתת את התמיכה המדויקת לעולים, שלה הם כל כך זקוקים בשעה קשה זו".

שר העלייה והקליטה אופיר סופר פתח את הכנס ואמר: ״העלייה לישראל היא חלק מהותי בחזון הלאומי שלנו. ביום שבו שיגרה איראן טילים לעבר ישראל, נחת כאן מטוס עם עולים חדשים—זו עוצמתנו כעם והוכחה לאמונתנו בצדקת הדרך. לעובדי משרד העלייה והקליטה יש תפקיד קריטי. מאז היום הראשון של המלחמה, ליוויתם את העולים, את המשפחות השכולות, את משפחות החטופים ואת בני הנוער שפונו מבתיהם בדרום ובצפון. השנה האחרונה הביאה איתה אתגרים כבדים, אך גם הוכיחה את חוסננו. אנחנו נמשיך לפעול למען העולים ולמען קליטה מיטבית עבורם. העלייה לישראל היא ליבת הציונות״.

שר הרווחה יעקב מרגי אמר בכנס: "כבן למשפחת עולים שחווה עלייה על בשרו, ומניסיוני במגוון תפקידים שכיהנתי, עוד בתקופת גלי העלייה המסיביים, אני מכיר בקשיים ובאתגרים של קליטת העולים. אני יודע עד כמה חשוב הכנת הקולט והנקלט. מלחמת 'חרבות ברזל' הביאה עמה אתגרים בתחום העלייה, וכאן המקום לשבח את משרד העלייה והקליטה שעושה עבודה מצויינת. אנו פועלים בשיתוף פעולה להנגיש שירותים ולפתח מענים ייחודיים לעולים".

"יחד עם השר אופיר סופר וגורמי המקצוע במשרדנו, אנו פועלים להסרת חסמים בתהליך ההכרה בלימודי עבודה סוציאלית של עולים, במטרה לעודד עלייה של עוסי"ם. מהלך זה יתרום רבות לחיזוק שירותי הרווחה בישראל, הן לתוספת כוח אדם והן למתן שירותים מותאמי שפה ותרבות לעולים החדשים".

מאמרים נוספים
דיבלים לגבס
דיבלים לגבס
מהם דיבלים לגבס ולמה הם משמשים? כאשר מדובר בהתקנה על קירות...
שיגעון הקניות: מתי הקניות הופכות לדחף בלתי נשלט?
נובמבר מביא איתו מבצעים, הנחות והזדמנויות שקשה לפספס. עבור רובנו...
האופרה יורדת לרחוב: CAPRICE מציג פרשנות יומיומית לטרנד עם שורשים אריסטוקרטיים
מותג הנעלת הנוחות הגרמני, המשווק בבלעדיות ברשת הלב הכחול, מציג...
יום המודעות הבין-לאומי 2026: כל מה שחשוב לדעת על סרטן הריאה
מחקרים מהעולם: הקשר בין תזונה בריאה לסרטן הריאה * הפוטנציאל...
מבצע חורף חם: המותג הבינלאומי DeLonghi במבצע : רוכשים את אחד מהרדיאטורים שבמבצע ומקבלים במתנה: שמיכת פוך זוגית
חברת ברימאג המייבאת ומשווקת את המותג הבינלאומי DeLonghi יוצאת בימים...
מותג ההלבשה התחתונה היוקרתיJACK KUBA במבצע SHOPPING IL: עד 50% הנחה על כל הפריטים באתר ובחנויות
מותג ההלבשה התחתונה היוקרתיJACK KUBA  יוצא במבצע לרגל שופינג איי...
רשת גלי יוצאת במבצע שופינג IL: 30% - 70% הנחה על כל הפריטים באתר
רשת נעלי גלי יוצאת במבצע שופינג IL לכל המשפחה במסגרתו:...
שופינג IL במחירים שלא רואים כל יום: ורדינון ונעמן יוצאות במבצעי ענק עם הנחות חסרות תקדים!
עד 60% הנחה על מאות פריטים נבחרים ועוד 10% הנחה...
המותג הבינלאומי ניין ווסט נכנס לראשונה לקטגוריית הגברים ומשיק קולקציה חדשה
הקולקציה לגברים תושק גם בישראל והיא מתאפיינת בעיצוב מוקפד,  ובסגנון...
מי מטפל ביולדת כשאין תינוק? היום שאחרי לידה שקטה
לידה שקטה אינה נגמרת בשחרור מבית החולים. לצד האבל, האישה...
דילוג לתוכן