מערכת רובוטית אוטונומית מתניידת תחסוך מיליארדי דולרים בשנה לתעשיית האנרגיה הסולארית

מערכת רובוטית אוטונומית מתניידת תחסוך מיליארדי דולרים בשנה לתעשיית האנרגיה הסולארית
צילום: סולטרקס

חברת סולטרקס הישראלית חשפה פתרון טכנולוגי שמייעל משמעותית את הניקוי, התפעול והתחזוקה בחוות סולאריות. המערכת, שנמצאת כיום בשלב ניסויי השטח, מורכבת מכלי רכב קרקעי אוטונומי הנושא זרוע קובוטית של חברת Universal Robots ומגוון מערכות משלימות, דוגמת מערכת לניקוי פאנלים סולאריים, מערכת לכיסוח דשא ומערך חיישנים לניטור תרמוגרפי של הפאנלים הסולאריים ועוד.

להערכת החברה יכולות הניווט וההתמצאות של המערכת החדשה מהוות פריצת דרך בתחום ומאפשרות ליחידה הממונעת לבצע מגוון פעולות שעד היום ניתן היה לבצע באמצעות כוח אדם ידני בלבד. שילוב היכולות מאפשר להפחית את עלויות התפעול של חוות סולאריות בעד 70 אחוז והמערכת צפויה לחסוך מיליארדי דולרים בשנה לחוות אנרגיה סולארית ברחבי העולם.

לדברי בן גרוצקי, מנכ"ל סולטרקס, מרבית האנרגיה הסולארית מופקת כיום בחוות סולאריות תעשייתיות שמורכבות ממאות אלפי פאנלים ומשתרעות על פני שטחים גדולים שיכולים להגיע לעשרות אלפי דונם. ״השוק כיום כבר בהיקף 7 מיליארד דולר, ועד 2050 הוא צפוי להגיע ל-140 מיליארד דולר. הרעיון שבני אדם יבצעו תחזוקה של מיליוני פאנלים בצורה ידנית הוא לא בר קיימא״, הוא אומר. ״המטרה של סולטרקס היא להפוך את עולם התפעול והתחזוקה לאוטונומי, סקלבילי ודיגיטלי" מסביר גרוצקי. "השימוש בפלטפורמה מולטי פונקציונלית בעלת תפוקה גבוהה מאפשר ריכוז פעולות ובכך חיסכון משמעותי בעלויות כוח אדם וציוד שעתיד בסופו של יום להתגלגל אל הצרכן."

לדברי חיים זכרמן, מנהל חטיבת רובוטיקה ואוטומציה בחברת SU-PAD, נציגת UR בישראל, החיבור בין כלי רכב קרקעי לבין זרוע קובוטית הוא פתרון שהולך וצובר תאוצה. ״חיבור מהסוג הזה מאפשר לגורמי התפעול לנהל מחדר הבקרה נוכחות מרחבית מגוונת ומענה לסוגיות שיש בהם אלמנטים של בטיחות ותנאי סביבה. ״הפתרון החכם של סולטרקס מדגים היטב כיצד טכנולוגיה מתקדמת יכולה לשפר תחרותיות, לקדם ישומי תעשייה 4.0 ולהתגבר על המצוקה הגדלה בגיוס ושימור עובדים, במיוחד במשימות חוזרות ושוחקות״.

 

מאמרים נוספים
זום מציגה 45 ׳סוכני׳ AI ויכולות בינה חדשות - ״קפיצת מדרגה בשיפור הפרודוקטיביות ושיתוף הפעולה בעבודה בפלטפורמה״
יכולות ה-AI המתוגברות ישולבו בכל חלקי המערכת, כולל ב-Zoom Meeting,...
מבקר המדינה: ישראל נכשלה בניהול ופיקוח זיכיון ים המלח
מדינת ישראל כשלה בפיקוח על זיכיון ים המלח – כך...
להתחפש לדבוראים ולרדות דבש המועצה להאבקה ודבש מזמינה לחגוג את חג הפורים במכוורות ברחבי הארץ, בין מרבדי הפריחה האביבית
לכבוד חג הפורים מזמינה המועצה להאבקה ודבש להתחפש לדבורת הדבש,...
לוי לידור בונן נבחר לתפקיד מנהל אגף בכיר שיווק במשרד הבינוי והשיכון
ועדת הבוחנים בנציבות שירות המדינה בחרה בלוי לידור בונן לתפקיד...
ספורט, סטייל וטכנולוגיה על פרק היד
מותג השעונים G-SHOCK מבית הענקית היפנית CASIO משיק שעון חדש,...
עוקבים אחרי כל ביס קולר חכם שפיתחה אפימילק ולמידת מכונה עוזרים לייעל את ייצור החלב ותורמים לקיימות בהפחתת פליטה של גזי חממה
המידע שמגיע מהקולר, על כמות האוכל שכל פרה אוכלת, בצירוף...
רן גוראון מנכ"ל בזק לשעבר העניק מלגות ע"ש אביו יאיר גוראון ז"ל לסטודנטים מצטיינים העוסקים במחקרים חקלאיים
בטקס חגיגי שהתקיים בתחנת המחקר "יאיר" בחצבה שבערבה התיכונה- הקרויה על...
ייצוא תמר המג'הול הישראלי מתרחב למדינות נוספות
שיא ביבול הגדיד בערבה התיכונה- 10,000 טון! כנס "פורום התמרים"...
לקראת ט"ו בשבט יינטעו כ-30 אלף עצים ושיחים צוּפָנִיִים בסמוך לאזורים החקלאיים שנפגעו מהלחימה- בצפון ובדרום וברחבי הארץ ביזמת קרן קימת לישראל והמועצה להאבקה ודבש
להצלת ענף הדבורים הנמצא בסכנת הכחדה בשל מיעוט מזון הדבורה...
מדריך מגן דוד אדום לט"ו בשבט: כך תשמרו על בריאותכם
ראש השנה לאילנות - ט"ו בשבט, השבוע ובמסגרתו יערכו ברחבי...
דילוג לתוכן