מפגש היסטורי באמירויות: הרב שרקי ובכירים מוסלמים בונים גשר בין היהדות והאיסלם

מפגש היסטורי באמירויות: הרב שרקי ובכירים מוסלמים בונים גשר בין היהדות והאיסלם
קרדיט: יחסי ציבור

הרב אורי שרקי הוזמן לביקור באמירויות בעקבות האיגרת ההלכתית ששלח לחכמי האיסלם בניסיון לבנות גשר בין שתי הדתות. במהלך הביקור הצהיר הממונה על הביטחון ויחסי החוץ באמירויות כי התפיסה האיסלמית של ישראל כ"דאר אל איסלם" היא "המצאה מהמאה האחרונה" , והושג בסיס משמעותי לקידום ההבנה בין הצדדים.
לאחר שהאיגרת ההלכתית ששלח אל חכמי האיסלם זכתה להד רב ברחבי העולם, הרב אורי שרקי הוזמן לביקור ראשון מסוגו באיחוד האמירויות, שם נפגש עם בכירים רבים, בראשות ד"ר עלי ראשיד אל נועיימי, הממונה על יחסי הביטחון והחוץ באיחוד האמירויות.
בפגישה החשובה בין הרב שרקי לד"ר אל נועיימי השתתף גם השייח' טאלב א שישי, האחראי על מטיפי הדת באמירויות, בפגישה הצהיר ד"ר אל נועיימי בפני הרב שרקי כי ההגדרה של ישראל ע"י קיצונים מוסלמים כ"דאר אל איסלם" – שטח מוסלמי שחל על המוסלמים ציווי דתי לכבוש אותו בחזרה – היא "שקר שהומצא במאה השנים האחרונות". אל נועיימי עוד הוסיף ואמר: "תפסיקו לבקש להצדיק את קיומכם, אתם עובדה קיימת ויהודים הם חלק מהמזרח התיכון."
הרב שרקי אמר: "דבריו החשובים של אל נועיימי יוצרים נקודת מוצא היסטורית לבניית גשר האמונה בין היהדות לאיסלם. הטענה המרכזית ביותר של האיסלם הדתי נגד ישראל היא טענת "דאר אל איסלם", לפיה מוסלמים מצווים לכבוש בכוח שטח שהיה מוסלמי בעבר. הבעיה המרכזית של היהדות עם האיסלם היא כמובן העובדה שהאיסלם הקיצוני איננו מכיר בקשר של היהדות לישראל כלגיטימי ותוקף את ישראל בשל היותה "דאר אל איסלם" לטענתם. התנערות של האיסלם מטענת "דאר אל איסלם" כפי שעשה אל נועיימי וההכרה בישראל כמדינה לגיטימית תפתור את רוב הבעיות המשמעותיות בין הדתות ותניח ביניהן גשר של אמונה".
הרב שרקי העלה בפגישה את הצורך בהכרת העולם המוסלמי בכך שהיהודים הינם אומה ולא דת – נושא שמהווה גורם משמעותי בטיעונים האיסלאמיים נגד קיום ישראל. להפתעתו, הוא נענה ע"י אל נועיימי שכלל אין בכך חשיבות, ישראל לגיטימית בכל מקרה והיהודים הם אלו שחופשיים להגדיר את עצמם בכל דרך שירצו.
במהלך הפגישה, העלה הרב שרקי את הנושא של הפסקת האיג'תיהאד – מנגנון התורה שבעל פה שבאיסלם שהופסק לפני מאות שנים – ונענה ע"י אל נועיימי שהפסקתו היתה טעות גדולה. נושא זה חשוב במיוחד לקידום הבנה בין הדתות, כי החזרת האיג'תיהאד תאפשר מתן פרשנות מחודשת לפסוקים בעייתיים.
נציגי האמירויות בפגישה ביקשו ללמוד יותר לעומק את המשמעויות של "גשר האמונה", האיגרת שהרב שרקי חיבר לחכמי האיסלם, ואף ביקשו לקבל את החיבור היהודי הקדום מהמאה ה- 12 על יחסה של היהדות לאיסלם שהוזכר באיגרת. "באיסלם יש רעים ויש טובים, אנחנו הטובים" סיכם אל נועיימי.
במהלך נסיעתו לאמירויות נפגש הרב אורי שרקי עם בכירים רבים בדובאי ואבו דאבי, ביניהם שייח' אל מנצורי, שהקים מוזיאון לזכר השואה באמירויות, שגרירת בחריין בארה"ב לשעבר (יהודיה בחריינית), שגריר ארה"ב בעומאן לשעבר, איש העסקים היהודי אלי אפשטיין שליווה את חתימת הסכמי אברהם, ועוד.

קרדיט: יחסי ציבור
קרדיט: יחסי ציבור
מאמרים נוספים
כאבים בעורף, בגב התחתון או בכף הרגל? כל הפתרונות במקום אחד
מהו כאב בעורף? כאב בעורף הוא תופעה נפוצה שיכולה להופיע במגוון...
חשיבות השמן סינטטי בתעשייה
בעולם התעשייה המודרני והקצב המהיר שבו אנו חיים, השמן סינטטי...
הבנת קרנות פנסיה ותיקות: המפתח לעתיד בטוח
קרן פנסיה ותיקה היא אחת מאפשרויות הפנסיה החשובות ביותר, בעלת...
קמפיין חברתי חדש להעלאת המודעות לבריונות ברשת, חרדה ודיכאון בקרב צעירים
במסגרת האג’נדה החברתית הגלובלית של מייבלין ניו-יורק, המותג יוצא בשיתוף...
שיתוף פעולה מרגש: תור גרופ נציגת לגו בישראל מצטרפת לחודש המודעות לסרטן השד ותורמת לאגודה למלחמה בסרטן
לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לקידום המאבק בסרטן השד, חברת תור...
We Will Dance Again - מיצג הזיכרון של קהילת הנובה מגיע לראשונה לאירופה
ב־7 באוקטובר 2025, במלאת שנתיים לטבח, ייפתח לציבור בברלין מיצג...
מפסלים חיים בצפון, פסטיבל אתגרים ועד מוזיאון פופ-אפ: אטרקציות חינם לחול המועד סוכות
מדריך לאירועי החג ברחבי הארץ: פסטיבלים ויראליים עם כוכבי רשת,...
מדריך לבחירת מכונת כביסה מושלמת לבית
מכונות כביסה סמסונג        בחירת מכונות כביסה סמסונג יכולה להיות החלטה חכמה...
מבצע חג במותגי אופנת התינוקות והילדים קרטרס ואושקוש: 3+2 במתנה (קונים 2 פריטים ומקבלים 3 פריטים נוספים במתנה)
מותגי אופנת התינוקות והילדים האמריקאיים קרטרס ואושקוש יוצאים במבצע  לרגל...
הקסם של אילן: רחל לופה, אימו של הקוסם אילן , כתבה במלאת שנתיים לפטירתו בטרם עת, ספר ילדים שכולו אהבה
רחל, אימו האוהבת והמתגעגעת מאד של "מאגו",  אילן, הקוסם בשפה...
דילוג לתוכן