אם יש מאכל שנמצא על שולחנה של כל משפחה בישראל, זהו ללא ספק השניצל. הוא אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, וקל להכינו לארוחת צהריים מהירה באמצע השבוע. אם את מחפשת מתכון קל ופשוט לשניצל, לפנייך מתכון מנצח שיעשה את העבודה ולא יפסיק לקצור מחמאות.
הכל מתחיל בנתחים מתאימים
כדי לזכות במנת שניצל מנצחת פשוטה להכנה, יש קודם כל לבחור נתחי חזה עוף איכותיים, טריים ובריאים. למען מטרה זו נתחי חזה עוף של המותג עוף טוב יספקו פתרון מושלם, עם נתחים מאה אחוז טבעיים שמקורם בעופות משובחים נטולי הורמונים או אנטיביוטיקה שגודלו בתנאים פיקוח הדוקים. כמו כן, חזה עוף של המותג מסומן בירוק המעיד על היותו בעל אחוזים נמוכים של נתרן, סוכר ושומן.
המוצרים למתכון מנצח
כאמור, כדי לזכות במתכון מושלם וקל להכנה של שניצלים, יש צורך בנתחים מובחרים של חזה עוף טרי ללא אנטיביוטיקה והורמונים. למתכון זה יש צורך בקילו של נתחי עוף מובחרים ודקים שרוחבם לא עולה על חמישה ס"מ. כמו כן יש צורך בשתי ביצים, חבילה של פירורי לחם, או של פירורי גרסיני, כף סויה, כפית חרדל, פלפל ומלח ושמן קנולה או שמן חמניות לטיגון.
בלילה לטבילת השניצל
מה שהופך שניצל לטעים הינם רכיבי בלילת הביצים שלו. לשם כך יש להוסיף לקערה גדולה עם ביצים טרופות כף של סויה, כפית חרדל ופלפל ומלח. את נתחי חזה העוף מכניסים לקערה ודואגים לערבבם באופן שהבלילה תצפה את נתחי העוף מכל צדדיהם. לאחר מכן עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר לשלושים דקות לפחות. השרייה בבלילה זו מעניקה לנתחי העוף טעם עשיר ותורמת לריכוך הבשר.
ההכנה עצמה
לאחר חצי שעה מוציאים את השניצלים, שופכים פרורי לחם או גריסיני לצלחת גדולה שטוחה ומצפים בהם את נתחי העוף מכל צידיהם. במקביל מחממים במחבת שמן בכמות שתכסה את כל השניצל המטוגן. את נתחי העוף המצופים מכניסים לתוך השמן החם בכמות מתאימה לגודל המחבת, בשכבה אחידה אחת. לאחר כדקה, ברגע שהצד התחתון של העוף המצופה מזהיב, הופכים אותו לעוד כדקה לצידו השני. יש לציין כי זמני הטיגון מתארכים ככול שמדובר בנתחי שניצל יותר עבים.
את הנתחים המוכנים מעבירים לקערה מכוסה עם נייר סופג וממתינים מעט לספיגת השמן. כעת השניצל מוכן להגשה לצד כל תוספת אהובה, בין אם פירה, צ'יפס, אורז, פתיתים, בתוך לחמנייה טרייה, לצד סלט ירקות וכדומה.