מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף

מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף
קרדיט FREEPIK

נקניקיות עוף מהוות מצרך די יסודי בבתים רבים בישראל, והן משמשות אותנו לשלל מתכונים – החל בבישול פשוט בתוך סיר עם מים רותחים ועד לתבשילים מורכבים יותר כמו קנלוני נקניקיות. אין ספק שמדובר במאכל אהוב על כולם, ובעיקר על ילדים, רק כדאי כמובן להקפיד שקונים נקניקיות עוף שמגיעות מבית טוב ואיכותי ומעופות שגודלו ללא אנטיביוטיקה, כמו חברת "עוף טוב" למשל. בשורות הבאות נביא שתי המלצות למתכונים טעימים מאוד אבל גם מהירים וקלים להכנה עם נקניקיות עוף.

 

משה בתיבה משופרת

את המעדן משה בתיבה לא צריך להציג, אבל מה שנביא להלן הוא שדרוג מסוים לתיבה של הנקניקייה, המורכב ממעין פנקייקים קטנים. על מנת להכין את המתכון הזה צריך ביצה אחת, כוס אחת של חלב שקדים, מאתיים גרם קמח תופח, קורט מלח דק, ארבע נקניקיות חצויות לשתיים, שני מקלוני קבנוס חצויים לשלוש, וכדאי שיהיה גם להגשה מיונז, קטשופ וכדומה.

אז קודם כל מתחילים עם הפנקייקים, וזה אומר לערבב את חלב השקדים, המלח, הביצה והקמח עד שמקבלים בלילה סמיכה ואחידה, אותה אפשר להעביר לבקבוק לחיץ או שתשתמשו לאחר מכן במצקת. כעת משמנים עם מעט שמן מחבת טפלות ומייצרים 4 פנקייקים בקוטר של כשלושה ס"מ כל אחד. עכשיו מניחים על כל אחד מהם חצי נקניקייה למשך כחצי דקה עד שהפנקייק נראה יותר יציב אך עוד לא לגמרי מוכן, ובשלב הזה לוחצים עם שתי כפות את הקצוות כדי לסגור את הפנקייק לאורך של הנקניקייה משני צדדיה – מחזיקים עד שהקצוות נדבקים.

עכשיו לוקחים מכסה וסוגרים את המחבת. כעבור כשבע דקות אפשר להוציא את הפנקייקים המוכנים, ועכשיו מבצעים את אותן פעולות עם הפנקייקים החדשים – רק שיש בתוכם קבנוס. וזהו, אפשר לאכול עם קטשופ, מיונז ומה שבא לכם.

 

מתכון לנקניקיות מצופות בטמפורה

מתכון טעים מאוד וקל להכנה שמצריך חבילה של נקניקיות חתוכות לשתיים, כוס של אבקת טמפורה, כף של אבקת מרק, שתי כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כוס וחצי מי סודה, מלח ופלפל. כדי להכין מתחילים בחציית הנקניקיות ושיפוד שלהן לאורכן, ולאחר מכן מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה את מי הסודה עד שמקבלים בלילה דומה לזו של פנקייקים. כעת רק טובלים את השיפודים בבלילה כך שהנקניקיות יהיו מכוסות היטב, ומוסיפים טבילה מהירה בשמן. כעת מטגנים בשמן עמוק שחיממתם מראש בתוך סיר עד שהציפוי נראה זהוב עמוק. ושוב, אפשר להגיש עם מיונז, קטשופ ומה שמתאים לכם.

מאמרים נוספים
גזים אצל תינוקות: כל הסיבות והפתרונות שמרגיעים באמת
מאת: מורן פיצ'ון, מדריכה להתפתחות תינוקות וילדים בעלת מרכז פיצ׳פונים,...
חוגגים הולדת 8? כך תהפכו את המסיבה לחוויה בלתי נשכחת
בין אם הילד שלכם חוגג 8 ובין אם הוא חוגג...
כך תבנו תשתית משפטית יציבה שמחזיקה לאורך זמן
תאגידים הם ישויות משפטיות מורכבות הפועלות במסגרת חוקים ותקנות שמסדירים...
הפיתרון לכאבי סיאטיקה ודורבן: איך תטפלו בעצמכם?
הבנת הבעיה: כאבי סיאטיקה כאבי סיאטיקה הם תוצאה של לחץ או...
סדנאות תכשיטים
למה כדאי להשתתף בסדנאות תכשיטים? השתתפות ב-סדנאות תכשיטים מאפשרת למשתתפים ללמוד...
פתרונות בטיחות אש
בטיחות אש היא אספקט קריטי לכל בניין, בין אם הוא...
עתיד הגינון הישראלי: למה דשן נוזלי של VGI הוא הבחירה האורגנית והיעילה ביותר?
במרוץ אחר יבולים משופרים, גינה חיונית וחקלאות בת-קיימא, גדל הצורך...
מקרר נייד למנות דם בתנאי שטח מבצעיים: יוזמה חדשנית של לוחמים וסטודנטים
אליאור אליהו לגזיאל , ישי חזיזה, שגיא אלטרמן ואופק דוד...
מהו ניהול עיזבון ומה כדאי לדעת על זה?
יש אנשים או משפחות שנחשבים לאמידים במיוחד, כאלה שיש ברשותם...
אופיין רשת מים
אופיין רשת מים
מהו אופיין רשת מים? אופיין רשת מים הוא מערכת חשובה שנועדה...
דילוג לתוכן