מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף

מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף
קרדיט FREEPIK

נקניקיות עוף מהוות מצרך די יסודי בבתים רבים בישראל, והן משמשות אותנו לשלל מתכונים – החל בבישול פשוט בתוך סיר עם מים רותחים ועד לתבשילים מורכבים יותר כמו קנלוני נקניקיות. אין ספק שמדובר במאכל אהוב על כולם, ובעיקר על ילדים, רק כדאי כמובן להקפיד שקונים נקניקיות עוף שמגיעות מבית טוב ואיכותי ומעופות שגודלו ללא אנטיביוטיקה, כמו חברת "עוף טוב" למשל. בשורות הבאות נביא שתי המלצות למתכונים טעימים מאוד אבל גם מהירים וקלים להכנה עם נקניקיות עוף.

 

משה בתיבה משופרת

את המעדן משה בתיבה לא צריך להציג, אבל מה שנביא להלן הוא שדרוג מסוים לתיבה של הנקניקייה, המורכב ממעין פנקייקים קטנים. על מנת להכין את המתכון הזה צריך ביצה אחת, כוס אחת של חלב שקדים, מאתיים גרם קמח תופח, קורט מלח דק, ארבע נקניקיות חצויות לשתיים, שני מקלוני קבנוס חצויים לשלוש, וכדאי שיהיה גם להגשה מיונז, קטשופ וכדומה.

אז קודם כל מתחילים עם הפנקייקים, וזה אומר לערבב את חלב השקדים, המלח, הביצה והקמח עד שמקבלים בלילה סמיכה ואחידה, אותה אפשר להעביר לבקבוק לחיץ או שתשתמשו לאחר מכן במצקת. כעת משמנים עם מעט שמן מחבת טפלות ומייצרים 4 פנקייקים בקוטר של כשלושה ס"מ כל אחד. עכשיו מניחים על כל אחד מהם חצי נקניקייה למשך כחצי דקה עד שהפנקייק נראה יותר יציב אך עוד לא לגמרי מוכן, ובשלב הזה לוחצים עם שתי כפות את הקצוות כדי לסגור את הפנקייק לאורך של הנקניקייה משני צדדיה – מחזיקים עד שהקצוות נדבקים.

עכשיו לוקחים מכסה וסוגרים את המחבת. כעבור כשבע דקות אפשר להוציא את הפנקייקים המוכנים, ועכשיו מבצעים את אותן פעולות עם הפנקייקים החדשים – רק שיש בתוכם קבנוס. וזהו, אפשר לאכול עם קטשופ, מיונז ומה שבא לכם.

 

מתכון לנקניקיות מצופות בטמפורה

מתכון טעים מאוד וקל להכנה שמצריך חבילה של נקניקיות חתוכות לשתיים, כוס של אבקת טמפורה, כף של אבקת מרק, שתי כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כוס וחצי מי סודה, מלח ופלפל. כדי להכין מתחילים בחציית הנקניקיות ושיפוד שלהן לאורכן, ולאחר מכן מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה את מי הסודה עד שמקבלים בלילה דומה לזו של פנקייקים. כעת רק טובלים את השיפודים בבלילה כך שהנקניקיות יהיו מכוסות היטב, ומוסיפים טבילה מהירה בשמן. כעת מטגנים בשמן עמוק שחיממתם מראש בתוך סיר עד שהציפוי נראה זהוב עמוק. ושוב, אפשר להגיש עם מיונז, קטשופ ומה שמתאים לכם.

מאמרים נוספים
שיפוץ חדר אמבטיה קטן
מדוע לבחור שיפוץ חדר אמבטיה קטן בניית חווית מגורים נעימה מתחילה...
מתקין דלתות בצפון
מתקין דלתות בצפון
מדוע חשוב לבחור ב-מתקין דלתות בצפון מקצועי? כשהגיע הרגע להחליף או...
לא רק שימורים: מיכלי המזון שמאפשרים ליהנות מאוכל חם גם בממ"ד
מותג כלי הבישול והאפייה המוביל סולתם מציג סדרה חדשה של...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי נהג חדש
עברתם סוף סוף את הטסט וקיבלתם רישיון? קודם כל מזל...
המרחב המוגן מתחיל בכם: 9 טיפים להתנהלות רגועה עם ילדים בזמן אזעקות
במציאות ביטחונית מתוחה, הורים לתינוקות וילדים נאלצים לתמרן בין תחושת...
עיצוב נעליים: ביטוי אישי ואומנותי
עיצוב נעליים הפך לאומנות בפני עצמה, כאשר אנשים מחפשים דרכים...
אי של שקט בבית: איך להפוך את הסביבה הביתית לעוגן רגשי בתוך ימים של סערה
המציאות הביטחונית ממשיכה לטלטל את השגרה, הלב פועם בקצב אחר,...
יו״ר הפורום הגרעיני העולמי-הד״ר (אל״מ במיל׳) אורי נסים לוי: ״צר לי לאכזב את האחראים בישראל, אבל הפצצות חיל האוויר חזקות ועמוקות ככל שיהיו - לא יהיה בהן למנוע מאיראן להפוך למדינת סף גרעינית״, כך קבע היום בישיבה דחופה של הפורום.
עוד הוסיף ואמר הד״ר ניסים כי כשמדובר במדינה כמו איראן...
איכות של חיים: שרשרת האספקה במצבי חירום, לקחים מהתעשייה הישראלית
בשישי האחרון נרשמה עלייה של כ-300% ברכישות בסופרמרקטים ברחבי הארץ,...
מבצע "עם כלביא": הקו החם של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה לרשותכם
בהנחיית מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, נציבות תלונות הציבור מפעילה מוקד...
דילוג לתוכן