נשיא המדינה ביקר בביתן הישראלי בכפר האולימפי

נשיא המדינה ביקר בביתן הישראלי בכפר האולימפי
קרדיט צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי לישראל

נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום רביעי, י"ח בתמוז, 24 ביולי, בביתן של משלחת ישראל למשחקים האולימפיים 2024 בכפר האולימפי בפריז, יחד עם שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, יו״ר הועד האולימפי הישראלי יעל ארד ונציגות המשפחות השכולות של טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן, אנקי שפיצר ואילנה רומנו.

בביקורו בכפר האולימפי בירך הנשיא את המשלחת הישראלית, המונה 88 ספורטאיות וספורטאים. בנוסף, קבע מזוזה במבנה הישראלי וציין יחד עם המשלחת הישראלית למשחקים, הוועד האולימפי והמשפחות השכולות 52 שנים לרצח י"א חללי מינכן.

נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״אנחנו מתרגשים להיות כאן איתכם, לחנוך את הביתן הישראלי לאולימפיאדת פריז 2024, ברוכים הבאים!

חברות וחברי המשלחת היקרים, ובמיוחד הספורטאיות והספורטאים, עבדתם קשה מאוד מאוד בחיים שלכם כדי להגיע לרגע הזה. אתם מגלים תעצומות נפש, חוסן נפשי ואתם מגלים יכולות פיזיות בלתי רגילות וכישורים יוצאי דופן. אנחנו בטוחים, שאתם תביאו הרבה מאוד הישגים למדינת ישראל, אנחנו מאחלים לכם המון הצלחה.

כמו שאמרנו לכם בבית הנשיא, תלכו בכוח שלכם, ותגיעו ותקטפו מדליות והישגים למען הספורט הישראלי. אבל בשנה הזאת, זה הרבה מעבר לספורט הישראלי. אי שם בעזה, יכול להיות שאחד מהחטופים או החטופות יראו לשנייה אותכם, ואתם תטעו בהם כוח. כשאתם עולים לבמה, בכל זירה וזירה, אני בטוח שהתפילה למענם מלווה אותכם, והחוסן שאתם מקבלים והתמיכה האדירה מהחברה הישראלית מלווה אותכם, כי השנה הזו, זו שנה שאנחנו רוצים לראות את דגל ישראל בכל זירה ובכל מקום בעולם. בהצלחה רבה לכם!

זו באמת שנה קשה מאוד, והעובדה שאורן סמדג׳ה כאן איתנו, אומרת הכל. היא גורמת לנו גם דמעות וגם התרגשות גדולה מאוד. אורן היקר, אתה מהווה אות ומופת לכולנו, לכל עם ישראל. בהצלחה רבה לך, בשורות טובות, שתדע גם נחמות.

אנקי ואילנה היקרות, איכשהו הכל מתחבר פה. אתן נלחמות ונושאות בגאווה את הזיכרון של האסון הנורא של מינכן 1972. העובדה שאתן כאן, אחרי כל כך הרבה שנים אומרת הכל. האש הבוערת, שמבטאת את הרוח האולימפית לעולם לא תהיה נפרדת מאש הזיכרון וההנצחה של הי״א. ייכבה הלפיד- ייכבה הזיכרון. לכן, האתגר העולמי והאתגר של כולנו, לשמור את הרוח האולימפית, להילחם עליה בכל מחיר בכל דרך ובכל צורה, כי הרוח האולימפית באה להילחם ברוע וברשע.

ככל שהרוח האולימפית תתחזק, אנחנו תמיד תמיד נדע, גם לשמור ולחזק את זכרם של ה- י״א, שנצור עימנו לעד וחייב להיות נצור בלב העולם כולו, לעד.

אנחנו מקווים ומתפללים שמצוות פידיון שבויים תבוא לידי מימוש. שום דבר זה לא מידי, אבל יש גם פעולות ויש גם כמובן משא ומתן ובשני הדברים אני מקווה שנראה תוצאות במהרה, אמן.

תודה רבה לכם, בהצלחה רבה!״

קרדיט צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי לישראל
קרדיט צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי לישראל
קרדיט צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי לישראל

 

מאמרים נוספים
שיפור האשראי שלך בקלות
דירוג אשראי שלי: מה זה ולמה הוא חשוב? דירוג אשראי שלי...
צעד נוסף בפתיחת שוק התשלומים בישראל לתחרות
חברת WorldCom Finance קיבלה רישיון למתן שירותי תשלום מרשות ניירות...
חוזרים לבית הספר בסטייל: רשת SCOOP משיקה את קולקציית תיקי הגב החדשה לשנת הלימודים תשפ”ז במחירים האטרקטיביים ביותר בשוק!
הקולקציה כוללת תיקי גן, תיקי בית ספר ייסודי ותיקי נוער...
איפה מבלים הקיץ במזגן? מפארק טרקטורים, הצגות,מתנפחי אקסטרים,פסטיבל סקוושים, וממתקים ותערוכת בלונים ולגו ועד המקום שבו מותר לשבור הכול. היכן בחינם והיכן בתשלום?
הטמפרטורות מטפסות, הקייטנות מתקרבות לסיומן וההורים מחפשים איך להעביר יום...
כך תדליקו את ט"ו באב: קולקציית מציתי האהבה של ZIPPO
מותג המציתים האמריקני האייקוני מציג קולקציה מעוצבת בהשראת אהבה ורומנטיקה,...
ריזורט לגברים: מותג האופנה לי קופר משיק קולקציית ריזורט לגברים לקיץ 2026 כל מה שצריך לחופשת הקיץ המושלמת
החופשות והנופשים החלו ובקרוב העונה מגיעה לשיאה,  לרגל העונה החמה,...
פריצת דרך מדעית סנסציונית לילדים עם קוצר ראייה - ישראל מצטרפת למדינות שמשווקות את העדשות המהפכניות והיחידות בעולם שאושרו על ידי ה Fda לטיפול בקוצר ראיה אצל ילדים
לדברי ארזה פרוכטר, B.sc אופטומטריסטית קלינית מובילה, בעלת קליניקה לטיפולי...
הקיץ בכוס אחת: חליטה קרה, טבעית ומרעננת לכל מקום
הדרך המרעננת ליהנות מחליטות קרות גם בימי הקיץ החמים, בבית,...
אלטרנטיבה לקייטנות הקיץ: קבוצת קניוני עופר משיקה “קייטנות קיץ” ללא תשלום ב־18 קניונים ברחבי הארץ
חופשת הקיץ כבר כאן והורים רבים מחפשים פתרונות בילוי, העשרה...
מותג האופנה הבינלאומי ריזרבד מתחיל במבצע סוף עונה: עד 50% הנחה על קולקציית הקיץ
המותג הבינלאומי ריזרבד מתחיל במבצע סוף עונה שבמסגרתו מגוון רחב...
דילוג לתוכן