ענף השיפוצים משותק: התאגידים מסרבים להעסיק עובדים זרים והקבלנים ללא עבודה.

ענף השיפוצים משותק: התאגידים מסרבים להעסיק עובדים זרים והקבלנים ללא עבודה.
קרדיט לצילום: יוסי רוזנבוים

ערן סיב: "השקר של שיקום הצפון לאחר המלחמה יתפוצץ עכשיו בפנים של כולם, זה לא יקרה בלי ידיים עובדות. פנינו למאבק שהמדינה לא ידע – לא נשתוק שלוקחים לנו את הפרנסה"

ענף השיפוצים בישראל מצוי במשבר חמור, לאחר שהתאגידים המורשים להביא עובדים זרים הודיעו כי אינם מעוניינים להעסיקם. משמעות הדבר היא שיותר משנה אחרי הפסקת כניסת העובדים הפלסטינים, קבלני השיפוצים בישראל נותרים ללא פתרון תעסוקתי והמדינה משלימה בפועל עם קריסת הענף. בעקבות הפסקת כניסת העובדים הפלסטינים החל מפרוץ המלחמה, קיבלה הממשלה החלטה עקרונית לפני מספר חודשים לאפשר העסקת עובדים זרים בענף השיפוצים. לשם כך, הוקצתה מכסה ייעודית, הופחתו אגרות, והוסדרו תנאים להעסקת העובדים דרך תאגידי כוח אדם. אלא שבסוף השבוע נודע להתאחדות קבלני השיפוצים כי כל התאגידים שהגישו בקשה להביא עובדים חזרו בהם ללא הודעה מוקדמת. לטענת תאגידי העובדים, בשל הרחבת הפטור מתשלום דמי היתר להעסקת עובדים זרים בבנייה הכללית, אין להם תמריץ כלכלי להעסיק עובדים בענף השיפוצים, בו היקף שעות ההעסקה נמוך יותר.
כתוצאה מסירוב התאגידים, יבוא 641 עובדים מסרי לנקה, שכבר אושרו ונמצאים בהמתנה לכניסה לישראל, בוטל. כמו כן, מיונים שתוכננו בתאילנד ובסרי לנקה מבוטלים גם הם. המצב מוביל לכך שקבלני השיפוצים נותרים דה פקטו ללא עובדים, וללא אפשרות לשקם את אלפי המבנים שניזוקו במהלך המלחמה האחרונה. מבדיקת התאחדות קבלני השיפוצים התברר כי רק באזור הצפון 86% מתוך 5,940 המבנים שניזוקו זקוקים לשיפוץ. "המדינה מתנערת מאחריות ומאפשרת את קריסת הענף ובכך חורצת את גורל תושבי הצפון. עובדים עליהם לא יהיה מי שישפץ את הצפון בלעדינו יקח כמה שנים טובות מאוד".

במכתב בהול שנשלח הבוקר למנכ"ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי דורשת התאחדות קבלני השיפוצים כינוס דחוף של ועדת המנכ"לים לעובדים זרים, בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה והמנכ"לים המובילים במשרדים השונים, לשם מתן מענה מיידי למשבר החומר. בין הפתרונות המוצעים, מכרז ממשלתי לתאגידים עם תמריצים כלכליים, שיבטיח העסקת עובדים בענף השיפוצים. חיוב התאגידים להעסיק עובדים לענף, כחלק מתנאי הרישיון שלהם ומעבר להעסקה דרך לשכות פרטיות, תוך הקלת רגולציה שתאפשר הבאת עובדים בקלות רבה יותר.

יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב: "לפני למעלה מ-20 שנה הקמתי את ענף השיפוצים בישראל, עברנו מלחמות, מבצעים, מאבקים מול כל גוף וממסד בישראל למען עתיד הענף, הסדרתו ולמען עובדי הכפיים וקבלני השיפוצים בישראל. מעולם, אבל מעולם לא היה רגע מכריע יותר עבור הענף כמו המשבר הנוכחי. רק לאחרונה קיבלנו זריקת עידוד לאחר שנה של מאבק וכבר ראינו את האור בקצה המנהרה עם העובדים הזרים והנה זה מתפוצץ לנו שוב בפנים. אני מודיע כי אם הממשלה לא תנקוט צעדים מיידיים, אלפי קבלני שיפוצים יגיעו למצב של קבלת עזרה כלכלית מהמדינה וכן, אם צריך שנחריף את המאבק אנחנו נחריף אותו כמו שהמדינה הזאת עוד לא הכירה. עוד סיכם סיב: "ואם לא די בכך, אז גם השקר הזה של שיקום הצפון לאחר המלחמה יתפוצץ לכולם בפנים – כי הוא פשוט לא יקרה בלי ידיים עובדות. פשוט לא יקרה. אנחנו קוראים לראש הממשלה, בנימין נתניהו ולשרי הממשלה ומקבלי ההחלטות – תנו לנו לעבוד. אל תתנו לענף הזה לקרוס ויחד איתו גם לאנשיו".

מאמרים נוספים
קמפיין חברתי חדש להעלאת המודעות לבריונות ברשת, חרדה ודיכאון בקרב צעירים
במסגרת האג’נדה החברתית הגלובלית של מייבלין ניו-יורק, המותג יוצא בשיתוף...
הגוון של שעון חורף: נגמר הכחול, ואיך הפך הירוק לצבע החם ביותר על היד?
סקירה מהירה של הקולקציות החדשות או דפדוף בקטלוגים של מותגי...
בריכה מושלמת מתחילה בתחזוקה נכונה
החשיבות של אחזקת בריכות כאשר מדובר בבריכות שחיה, התחזוקה השוטפת שלהן...
Rock Your Loafers: המוקסינים מקבלים טוויסט רוקיסטי בסתיו
מותג ההנעלה הספרדי GIOSEPPO, הנמכר בבלעדיות ברשת הנעלת הנוחות הלב...
שיתוף פעולה מרגש: תור גרופ נציגת לגו בישראל מצטרפת לחודש המודעות לסרטן השד ותורמת לאגודה למלחמה בסרטן
לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לקידום המאבק בסרטן השד, חברת תור...
We Will Dance Again - מיצג הזיכרון של קהילת הנובה מגיע לראשונה לאירופה
ב־7 באוקטובר 2025, במלאת שנתיים לטבח, ייפתח לציבור בברלין מיצג...
הצהרת סטייל: רשת גלי משיקה קולקציית סניקרס עדכנית לנשים לסתיו חורף 2025-2026
עונת המעבר כבר כאן וזה הזמן המושלם להתחדש, את הסנדלים...
רשת JACK KUBA למען הקהילה: לרגל חודש המודעות לסרטן השד, חלק מהכנסות הפריטים הוורודים שימכרו במהלך חודש אוקטובר יתרם לעמותת "חלאסרטן"
לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שחל בחודש אוקטובר, יוצאת רשת...
מהמערב הפרוע עד המסלול: קולקציית הדנים החדשה של H&O נחתה בישראל
מותגים בינלאומיים לצד מותגי הבית מתכתבים עם הטרנדים הלוהטים בעולם...
מפסלים חיים בצפון, פסטיבל אתגרים ועד מוזיאון פופ-אפ: אטרקציות חינם לחול המועד סוכות
מדריך לאירועי החג ברחבי הארץ: פסטיבלים ויראליים עם כוכבי רשת,...
דילוג לתוכן