מעוניינים לפתוח עסק בתחום המזון? רעיון מצוין! אין ספק שמדובר אולי בתחום המצליח ביותר בעולם המערבי וגם כאן בישראל, כל מה שאתם מציעים עם אוכל ילך מצוין, בתנאי כמובן שיוצא טעים😊 אבל רגע אחד לפני, יש משהו שעלול לעצור או לשבש את התוכניות שלכם וזה לאו דווקא הקטע התקציבי או המקצועי, רישיון עסק מזון, מה הספקתם כבר לשמוע על המוקש הזה שמחכה לכם? כל עסק או מפעל שעוסק בתחום המזון ומטפל במזון באופן כלשהו במסגרת העבודה בעסק זקוק לרישיון לתחום, אחרת הוא לגמרי אינו חוקי. איך מקבלים רישיון עסק מזון? זה לא כל כך פשוט כמו שאתם חושבים. מ.ר בטיחות מזון כאן כדי להנגיש לכם את התהליך וללוות אתכם בכל צעד עד לקבלת הרישיון הנכסף וגם הלאה משם.
אז איך בעצם תוכלו לקבל רישיון עסק מזון?
רישיון עסק מזון אפשר לקבל אם מוכיחים שעומדים בכל התקנות שנקבעו לעסקי מזון, מטרת כל התקנות היא להבטיח תהליך עבודה על האוכל שאינו פוגע בצרכנים מבחינה בריאותית. כך למשל יהיו כללים רבים באדריכלות של המטבח שלכם, מה הוא צריך לכלול, אלו אזורים צריכים להיות מאורגנים בו ומה הכיוון הנכון של תהליך העבודה במטבח, אלו חומרים יהיו בשימוש ואלו אסורים בשימוש על פי תקנות משרד הבריאות העדכניות, מה עושים בעסק כדי למנוע מקרי הרעלה חלילה בגלל טעויות אנוש או מוצרים לא תקניים, פגי תוקף ואחרים. כל אלו ועוד הרבה מעבר לכך מרכיבים את מערכת החוק בתחום המזון, זה אולי לא מחייב אתכם באופן ראשוני אבל בהחלט בכל ביקורת שתיערך בעסק שלכם אתם עלולים להינזק אם לא תוכיחו את המכלול הזה מראשיתו ועד סופו.
מה עושים?
כדי לקבל רישיון עסק מזון מקובל בדרך כלל לקחת איש מקצוע לליווי שיעזור לכם לטפל בדרישות החוק המורכבות הללו וליישם אותן בשטח. מתוך הבנה כי למנהל מטבח או עסק יהיה קשה להעמיק בנושא מרוב עומס טכני ומקצועי שמונח עליו, איש מקצוע בתחום בטיחות המזון יוכל לעזור לכם לקבל רישיון עסק במהירות ובקלות עם המיומנות והניסיון שלו בתחום. דברו איתנו להתאמת יועץ בטיחות מזון עבורכם!