שומרים על איכות הסביבה

שומרים על איכות הסביבה

גלגלים ירוקים – שומרים על איכות הסביבה

זיהום האוויר הנגרם כתוצאה מפליטות גזים של רכבים הוא בעיה חמורה, אשר על פי פרסומי ארגוני הבריאות העולמיים גובה קורבנות רבים מדי שנה. לזיהום האוויר בערים הגדולות ובריכוזי האוכלוסיה הגדולים אחראים גורמים רבים, אולם בין הבולטים שבהם פליטת המזהמים על ידי כלי רכב. מאמץ רב נעשה בשנים האחרונות על מנת לפתח צורות שונות של "גלגלים ירוקים"- כלי רכב אשר אינם מונעים באמצעות שריפת דלקים ואינם פולטים זיהום רב. מצד אחד ניתן לראות כלי רכב ירוקים חדשים, היברידיים ואחרים, ומצד שני רחובות הערים הולכים ומתמלאים בכלי רכב קומפקטיים המונעים על ידי חשמל- קורקינט חשמלי, אופניים חשמליות וכלים נוספים.

היתרונות של קורקינט חשמלי ככלי תחבורה עירוני הם רבים, ואחד המרכזיים שבהם הוא היותו כלי ידידותי לסביבה שאינו מזהם. מעבר לכך, ניתן למנות את עלויות האחזקה האפסיות של קורקינט חשמלי, מאחר והוא אינו דורש עלויות רישוי וביטוח וכן אינו דורש דלק (ההוצאה היחידה תהיה אולי העליה הקלה מאוד בחשבון החשמל). קורקינט חשמלי הולך וכובש את רחובות תל אביב בשנים האחרונות וניתן לראות יותר ויותר אנשים אשר הפכו אותו לכלי התחבורה העיקרי שלהם בדרך לעבודה או לסידורים. היכולת לקפל קורקינט חשמלי ולהכניס אותו הביתה הופכת אותו לנוח אפילו יותר מאופניים.

לצד קורקינט חשמלי ניתן לראות יותר ויותר אופניים חשמליות- אופניים אשר כוללות מנוע חשמלי נטען ומשחררות את הרוכב מהצורך לדווש בכל מהלך הנסיעה. אופניים חשמליות משאירות בידינו את האפשרות לדווש כפעילות ספורטיבית אולם גם לנוח ולתת למנוע החשמלי לעשות את שלו.

מלבד אופניים חשמליות או קורקינט חשמלי סביר כי נראה בשנים הקרובות יותר ויותר כלי רכב חשמליים- השימוש בקלנועיות יהפוך לנפוץ יותר וכלים כגון קטנוע חשמלי יכבשו את רחובות העיר ויהפכו לכלי רכב נפוץ ושימושי גם לנסיעות בין עירוניות קצרות. אם העלויות של הסגווי ירדו סביר כי גם הוא יהיה נפוץ יותר. כך או אחרת- המעבר לנסיעה על גלגלים ירוקים היא מגמה שהולכת ומתפשטת בערים גדולות בעולם ובשנים הקרובות אנחנו עתידים לראות אותה הולכת וגדלה גם ברחובותינו.

מאמרים נוספים
מתגלגלים ביחד- טיולי כיף על קורקינט טראייק המדמה תחושת "ריחוף"
טרנד חדש לטיול טבע אורבני, ללקוחות פרטיים ולאירועי חברה וגיבוש:...
מותג הדרמו קוסמטיקה סרווה משיק: תחליב לחות לפנים עם SPF30 המעניק הגנה גבוהה, לחות לאורך כל היום ומסייע בשיקום שכבת ההגנה הטבעית של העור
מותג הדרמו-קוסמטיקה סרווה משיק תחליב לחות לפנים עם SPF30, המעניק...
יום הסרטן הבין-לאומי 2025: כל מה שחשוב לדעת על מחלת הסרטן בישראל
לרגל יום הסרטן הבין-לאומי, האגודה למלחמה בסרטן מגישה נתונים מעודכנים,...
קרן אדמונד דה רוטשילד מעמיקה את השקעתה בחיזוק חוסנה של החברה בישראל ליותר מ-30 מיליון ש"ח ויוזמת מענה אסטרטגי למחסור החמור בסיוע רגשי בישראל
הקרן תכשיר באמצעות עמותת נט"ל אלפי 'סוכני חוסן' שיעניקו מענה...
עמותת שניר מרחיבה את פעילותה עם מיזם חדש: "חוֹזְרִים לִחְיוֹת" - לטיפול בחיילים פוסט-טראומטיים ובחיילים פצועים
הטיפולים, באמצעות כלבי הצלה ימיים מסוג ניופאונלד, יערכו בבתי חולים...
שפעת - הרבה יותר מסתם "וירוס חורף"
בעוד שרובנו מכירים את השפעת כ"עוד מחלת חורף", השנה היא...
חודש המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלות: מורה נבוכים: ילדכם אובחן על הרצף האוטיסטי? אל תיכנעו לבירוקרטיה!
בנכם או בתכם אובחנו על הרצף האוטיסטי? אנו יודעים שמדובר...
" כד קטן 8 ימים שמנו נתן .. " ברוח חג החנוכה: 8 עובדות שלא ידעתם על שמן
חג החנוכה, הידוע גם כחג האורים, הוא אחד החגים האהובים...
הכול על מנקאי ועל תרומתו לבריאות שלנו
יצא לכם לשמוע על ירק עם שם מוזר ולא הייתם...
הזמנת פירות וירקות מהחקלאי
הזמנת פירות וירקות מהחקלאי
כל אדם יודע שפירות וירקות הם דבר שחשוב מאוד לשלב...
דילוג לתוכן