אוהבים לאכול בחוץ? כך תאכלו נכון גם בחוץ

אוהבים לאכול בחוץ?  כך תאכלו נכון גם בחוץ
צילום: יחצ הרבלייף

ביצוע שינויים קטנים באופן בו אנחנו קונים, מבשלים ומגישים מזון יכול ליצור שינוי משמעותי בבריאותנו. אבל מה לגבי אוכל במסעדה?

רבים מאיתנו נוהגים לאכול בחוץ לפעמים גם מספר ארוחות בשבוע, בין אם בפגישות עבודה או כבילוי – מה שעשוי להגיע לשליש מצריכת הקלוריות שלנו.

בשגרה, גם כשאוכלים בחוץ, ניתן לחסוך קלוריות מיותרות וליהנות מארוחה בריאה ומזינה יותר בעזרת כמה התאמות פשוטות.

סוזן בוורמן, מנהלת הדרכת תזונה בחברת הרבלייף  מעניקה טיפים כיצד לאכול נכון גם כשאוכלים בחוץ:  

  • מד רעב – אל תגיעו לארוחה כשאתם מורעבים. אחת הבעיות השכיחות כשאתם אוכלים במסעדה היא שלוקח זמן להתיישב, לעיין בתפריט ולבצע את ההזמנה. עד שהארוחה שלכם מגיעה, אתם כבר גוועים ברעב. זו הסיבה שמסעדות רבות מגישות סלסלת לחמים ומטבלים לפני הארוחה.

במקום להגיע מורעבים, אכלו משהו קטן לפני שאתם יוצאים מהבית: פרי, כמה כפות גבינת קוטג' או יוגורט, או חופן קטן של אגוזים, כך תוכלו בקלות להימנע מאכילת לחם ומטבלים שעלולים להוסיף לארוחה מאות קלוריות עוד לפני שאכלתם את המנה הראשונה.

  • מים בששון- קוקטיילים, יין, סודה ומשקאות ממותקים דוגמת לימונדה לא משביעים אבל הם בהחלט מוסיפים קלוריות מיותרות וסוכרים. במקום זאת, העדיפו תמיד מים או גוונו עם תה קר לא ממותק, או מים מינרליים עם פלח לימון/ תפוז/ מלפפון.
  • רוטב מותאם אישית- פתיחת הארוחה עם סלט היא הרגל נפלא שכדאי לאמץ, כל עוד הסלט אינו עמוס במרכיבים עתירי שומן וברוטב עשיר בשומן ובקלוריות. העדיפו שפע ירקות ירוקים ורוטב משמן וחומץ המוגש בצד, וצרו "מטבל מותאם אישית". טבלו את המזלג ברוטב, ואז נגסו בכמה עלים ירוקים שהעמסתם על המזלג. כך תוכלו ליהנות מטעימה קטנה מהרוטב עם כל נגיסה, אבל תשתמשו בכמות רוטב קטנה באופן משמעותי.
  • דייג אוהב דגים? – ואתם? אם אתם מאוהבי הדגים העדיפו אותם על פני בשר. כל עוד הדג עשוי על הגריל או צלוי ואינו מטוגן בשמן עמוק, הוא מכיל הרבה פחות קלוריות בהשוואה למנה זהה של בשר אדום.
  • חוק הראשוניות- היו הראשונים להזמין. אם אתם סועדים עם קבוצה, נסו להזמין לפני שכולם עושים זאת. אם תכננתם מראש מה תאכלו, יהיה לכם קל יותר לאכול בהתאם לתפריט שלכם אם תבצעו את ההזמנה קודם, לפני שתושפעו מהבחירות של כולם. כשמגיע זמן הקינוח, תוכלו להזמין פירות טריים או קפה עוד לפני שאתם מציצים בתפריט – ולפני שהסועדים האחרים מזמינים עוגות/קינוחים מתוקים.
  • להתחלק זה טוב- התחלקו במנות ועקבו אחר מספר הקלוריות. מנות במסעדה עלולות להיות ענקיות. לכן, חלקו את המנה הראשונה עם שותף לארוחה והזמינו תוספת ירקות, או בקשו לארוז את השאריות מיד לאחר שאכלתם את המנה שלכם.

 

צילום: יחצ הרבלייף
מאמרים נוספים
המירוץ המסורתי "רצים לזכרם" יתקיים בערב יום הזיכרון ברחבי הארץ, ובקרב קהילות יהודיות ברחבי העולם
בצל מלחמת חרבות ברזל, יתקיים בערב יום הזיכרון הקרוב המרוץ...
מחפשים עורך דין מקרקעין? אתם פועלים נכון
תחום הנדל"ן הוא תחום מורכב הכולל אינספור עסקאות, משא ומתן...
שער קרוסלה
אנו נתקלים בקביעות בשערים מסתובבים בשטחים הציבוריים והמסחריים של סביבתנו....
פריצת דרך בעולם המקרנים: א.ד.ר גלובל סאונד זוכת זכויות ההפצה הבלעדיות של JVC JAPAN
חברת 'א.ד.ר גלובל סאונד בע"מ' קיבלה את זכויות ההפצה, השיווק...
חגיגה של טעמים ועיצוב: חמישה טיפים לשדרוג שולחן חג הפסח
ארוחת חג הפסח היא הזדמנות נהדרת לא רק להתענג על...
"הנשכחות שאי אפשר לשכוח" מכון משואה - עצרת ממלכתית לפתיחת אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
עצרת הזיכרון הממלכתית לשואה ולגבורה שתיערך באמפיתיאטרון של מכון משואה,...
איך לא לפספס תסמינים מדאיגים המעידים על פוסט טראומה?
כולנו חווים סטרס ולחץ במהלך חיי היום יום שלנו, אבל...
אין יותר רומנטי מחוויית שייט רומנטי עם גל ונעמה יאכטות להשכרה
בהפלגות שייט רומנטי עם גל ונעמה יאכטות להשכרה תקבלו יאכטה...
4 טיפים לבטיחות בעת טעינת רכב חשמלי
טעינה של רכב חשמלי היא ממש לא עניין מסובך. כל...
אישור עבודה לפלסטינים
מדוע דגריזר כה חשוב לתעשייה?
אין ספק שחלק ממה שיכול להבטיח שמפעל כלשהו יעבוד בצורה...
דילוג לתוכן