מים לישראל: הפחתת תעריף החריגה – הישג קריטי לביטחון המזון ולכדאיות הגידול בישראל

מים לישראל: הפחתת תעריף החריגה – הישג קריטי לביטחון המזון ולכדאיות הגידול בישראל
איתן ברושי – יור מם לישראל אורן עמיאל מנכל מים לישראל על רקע מאגר מים קרדיט: דוברות מים לישראל

"מים לישראל" מברכים על החלטת מועצת רשות המים להפחתת תעריף החריגה לחקלאות לשנת 2025 לסך של 2.93 ש"ח למ"ק – ירידה משמעותית ביחס לשנים הקודמות , המשקפת את רוח תיקון 31 לחוק המים, תיקון ש"מים לישראל" יזמו והובילו לאורך תקופה ממושכת לטובת החקלאות הישראלית.

ההחלטה התקבלה בדיון מקצועי שהתקיים בסוף השבוע שעבר במועצת רשות המים, על רקע עלייה חריגה בצריכת המים לחקלאות בחודשים ינואר–מרץ 2025 – עלייה של כ-18% לפי נתוני חברת מקורות – שנבעה ממיעוט משקעים ומעידוד של רשות המים להגביר את ההשקיה כדי להעשיר את הקרקע החקלאית.

במהלך הדיון התריעו גורמי המקצוע במשרד החקלאות וביטחון המזון כי המשך תעריף חריגה גבוה יוביל לפגיעה חמורה בכדאיות הכלכלית של גידולי השדה, עד כדי ביטול זריעות בחודשים נובמבר–דצמבר 2025 – מהלך שעלול לפגוע ישירות באספקת המזון הלאומית בתחילת 2026.

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא, מסר: "החלטת מועצת רשות המים מגלמת הטבה משמעותית לעומת תעריף החריגה בשנה שעברה, ותייצר כדאיות לחקלאים להמשיך לשתול, לזרוע ולגדל – דבר שיבטיח את ביטחון המזון של אזרחי המדינה. מדובר בהקדמת החלת תיקון לחוק מינואר 2026 לעתה – דבר קריטי להמשך הפעילות בענפים חקלאיים רבים".

לביא הוסיף: "תעריף החריגה משפיע על שיקוליהם של חקלאים – האם לגדל גידולים גם במחיר של סיכון להפסד, או לייבש שטחים. שינוי התעריף כעת משפיע ישירות על החלטות לגבי סוף השנה, ויש לו השלכות רחבות על ביטחון המזון הלאומי".

על פי החלטת מועצת רשות המים, תעריף החריגה נקבע כעת בגובה עלות ממוצעת בלבד, בהתאם לתיקון מס' 31 לחוק המים, אשר אפשר לרשות המים להקדים את תחולתו לשנת 2025 במקום 2026. בנוסף, תעריף השקיית אדמות הכבול עודכן ל-1.8 אגורות למ"ק מעל לעלות ההפקה, גם כן בהתאם לרוח התיקון.

"מים לישראל" מברכים על שיתוף הפעולה ההדוק עם משרד החקלאות וביטחון המזון ועם השר אבי דיכטר, אשר הוביל מאמצים משמעותיים להטמעת הרפורמה ולהקדמת החלתה כבר בשנת 2025 – צעד המשקף תפיסה רחבה של חיזוק הייצור המקומי, תמיכה במרחב הכפרי, והוזלת מחירי המזון לציבור.

לדברי איתן ברושי יו"ר מים לישראל  "ההחלטה הזו מוכיחה שפעולה ממוקדת ונחושה מביאה תוצאה. עמלנו זמן רב עם שותפינו כדי להבטיח שהחקלאים לא יידרשו לשלם מחיר כלכלי בלתי אפשרי על תנאי אקלים קשים שאינם בשליטתם. הפחתת תעריף החריגה אינה מתנה – היא תנאי בסיסי להמשך קיומם של משקים חקלאיים ברחבי הארץ".

"מים לישראל" תמשיך לפעול, באחריות ובנחישות, למען משק מים הוגן, שקוף ומאוזן – כזה שמתחשב בצרכים המיוחדים של החקלאות הישראלית, ושמבין את תפקידה הקריטי של ההתיישבות והחקלאות לביטחון הלאומי של מדינת ישראל.

מאמרים נוספים
שיתוף פעולה מרגש: תור גרופ נציגת לגו בישראל מצטרפת לחודש המודעות לסרטן השד ותורמת לאגודה למלחמה בסרטן
לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לקידום המאבק בסרטן השד, חברת תור...
We Will Dance Again - מיצג הזיכרון של קהילת הנובה מגיע לראשונה לאירופה
ב־7 באוקטובר 2025, במלאת שנתיים לטבח, ייפתח לציבור בברלין מיצג...
הצהרת סטייל: רשת גלי משיקה קולקציית סניקרס עדכנית לנשים לסתיו חורף 2025-2026
עונת המעבר כבר כאן וזה הזמן המושלם להתחדש, את הסנדלים...
רשת JACK KUBA למען הקהילה: לרגל חודש המודעות לסרטן השד, חלק מהכנסות הפריטים הוורודים שימכרו במהלך חודש אוקטובר יתרם לעמותת "חלאסרטן"
לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שחל בחודש אוקטובר, יוצאת רשת...
מהמערב הפרוע עד המסלול: קולקציית הדנים החדשה של H&O נחתה בישראל
מותגים בינלאומיים לצד מותגי הבית מתכתבים עם הטרנדים הלוהטים בעולם...
מפסלים חיים בצפון, פסטיבל אתגרים ועד מוזיאון פופ-אפ: אטרקציות חינם לחול המועד סוכות
מדריך לאירועי החג ברחבי הארץ: פסטיבלים ויראליים עם כוכבי רשת,...
רשת H&O עולה בקמפיין משפחתי ששם במרכז את הדנים ויחשוף מגוון מותגים מובילים בעולם לצד מותגי הבית היקף ההשקעה בקמפיין נאמד ב : 1 מיליון ש"ח
רשת האופנה H&O עולה בקמפיין אסטרטגי בתחום אופנת הדנים, במסגרתו...
נעליים ללא עור ועם הרבה סטייל מותג ההנעלה הגרמני JANA הבלעדי רשת הלב הכחול מציע אלטרנטיבה טבעונית ואופנתית ליום כיפור ולשגרה
לקראת יום כיפור, רשת נעלי הנוחות הלב הכחול מציגה את...
מהמרק ועד הקינוח: ערכת מזון תרמית מושלמת לפיקניקים וטיולים מבית הפיל היפני
מותג הכלים התרמיים האיכותיים היפני הפיל היפני מציג ערכת מזון...
יריד OUTLET של המותג הבינלאומי האופנה קארל לאגרפלד יפתח בעופר בילו סנטר עד 200 ₪ על קולקציית קיץ וחורף היריד יפעל החל מה 16.9 עד 30.10
מותג האופנה הבינלאומי קארל לאגרפלד יפתח יריד OUTLET בעופר בילו...
דילוג לתוכן