תוכנית המצויינות במדעי כדור הארץ בשיתוף כפר הנוער עיינות

תוכנית המצויינות במדעי כדור הארץ בשיתוף כפר הנוער עיינות
צילום עיינות

במהלך השנה האחרונה חברו יחד כפר הנוער עיינות- נעמת ומכון דוידסון להקמה וגיבוש תכנית לימודים למצוינות במדעי כדור הארץ. בתוכנית החדשה משתתפים  תלמידי נעל״ה בעיינות – נעמת שעלו מ 7 מדינות שונות לישראל ללמוד בתוכנית. בין השאר עלו תלמידים מגרמניה, ארה"ב וקנדה. התוכנית פותחה ע"י מכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן, הינה רב תחומית, בדגש על תחום מדעי כדור הארץ, ותקנה למשתתפים ידע במגוון נושאים כמו גם יכולות חקר, למידה עצמאית ולמידה שיתופית.

בכל שנה ייחשפו התלמידים לתכנים מגוונים וייחודים. בשנה הראשונה, במקביל ללימודי אולפן בעברית לתלמידים הבאים מחו"ל יערכו מפגשים שבועיים של למידה פעילה, במסגרתם ילמד כל פעם קונספט מדעי פיזיקאלי אחר, ילמדו מושגים מדעיים חשובים בעברית, כשהבנת החומר תעשה באמצעות בניית דגמים שממחישים את העקרונות המדעיים שנלמדו. פעם בחודש ישולבו ביקורים במעבדות מכון ויצמן למדע (שמדורג בין מכוני המחקר המובילים בעולם), יערכו ניסויים במגוון תחומים במעבדות החדישות של מכון דוידסון, יחשפו למחקרים מחזית המדע ויכירו באופן בלתי אמצעי מדענים ומדעניות ממכון ויצמן.

בהמשך, תלמידי המסלול ישתלבו בתוכנית המגמה הארצית למדעי כדור הארץ יחד עם תלמידים ישראלים נוספים מכל רחבי הארץ וישתתפו בקורסים וסדנאות בתחומים שנמצאים היום בחזית המדע, כדוגמת מדעי המוח, מדע חישובי, בינה מלאכותית ועוד.

באירוע השקת התוכנית נכחו אנשי אקדמיה ובכירים נוספים. ביניהם, פרופסור אלון חן – נשיא מכון וייצמן, ד"ר לאית בן דוד מנהלת מכון דוידסון לחינוך מדעי, ישעיהו יחיאלי – מנהל תוכנית נעל"ה, עליזה שרייר – המפקחת על תוכנית נעל"ה במנהל לחינוך התיישבותי ויהורם לוי – מנעמת ומנהל כפר הנוער עיינות נעמת – נעם שפר.

באירוע נשאו דברו אנשי המקצוע והתלמידים וביטאו את התרגשותם מקיום התוכנית בארץ וייחודה מעצם השילוב עם תוכנית נעל"ה.

רחלי פרץ, מנהלת תוכנית נעלה בכפר הנוער עיינות – נעמת הודתה לשותפים הרבים, וציינה בדבריה כי לאחר שנה של עבודה מאומצת, היא "שמחה להודיע בהתרגשות על  יישום תוכנית מדעית  בת 4 שנים בדגש על מדעי הארץ".

עליזה שרייר, המפקחת על תוכנית נעל"ה במנהל לחינוך התיישבותי הוסיפה כי מדובר מבחינתה יום חג לחינוך ולהשכלה. "תלמידי נעלה באים מכל קצווי תבל והשיתוף הזה יתרמו רבות לתלמידים בתחום המצוינות המדעית וכאן יזרעו הזרעים הראשונים למדעני העתיד"

ד"ר ליאת בן דוד במכון דוידסון, שיתפה בתפיסתה על חשיבות העלייה בשילוב מדע למען חברה טובה יותר, "הבחירה שלכם לעשות עלייה ולשלב אותה עם מדע הוא שילוב טבעי לאלו שמחפשים את טובת הכלל ויצירת עתיד טוב לכולנו".

אווילין ביילין הקנדית, תלמידה בתוכנית למצוינות בכפר הנוער עיינות נעמת ציינה באירוע כי, היא גאה להיות חלק מהתוכנית. "מדעים בשבילי זה לא רק נושא שלומדים בבית הספר, הוא כלי לגלות את העולם מסביבי. הוא ההזדמנות להפוך למדענים וליצור שינוי. עבורי זו זכות להיות חלק מהתוכנית ולגלות את המדעים בדרך ייחודית".

ההשקה שודרה בלייב בזום והשתתפו בה הורי התלמידים מרחבי העולם.

 

 

 

 

 

מאמרים נוספים
בחג פורים הזה מגיעים בקלות, במהירות ובבטחה עם האוטובוסים של אלקטרה אפיקים
חג פורים בפתח, ואיתו שפע של אירועים, חגיגות וסעודות פורים...
חג יקר להורים: בדיקת "מבלים" חושפת – בילוי משפחתי בפורים יתחיל ב-236 ש"ח ויטפס עד למאות שקלים
ניתוח מחירי המופעים לפורים 2026 מעלה כי משפחה עם שלושה...
קבוצת קניוני עופר משיקה מהלך ייחודי וראשון מסוגו: OFER DAYS (עופר דייז): ארבעה ימים של מבצעים מוגזמים ב־18 קניונים
המבצעים כוללים : 50 ש"ח הנחה בקנייה מעל 100 ש"ח...
״כמוני, כמוך״: מבצע ההתרמה של עמותת אקים יוצא לדרך עם מיתוג חדש וסדרת רשת ראשונה מסוגה
השבוע הושק מבצע ההתרמה השנתי של אקים ישראל, הארגון הארצי...
צמרת פרקטים
צמרת פרקטים: הבית של פרקטי Quick-Step בישראל
מומחיות של למעלה מ-50 שנה, איכות בלתי מתפשרת וייעוץ אישי...
כאבים בעורף, בגב התחתון או בכף הרגל? כל הפתרונות במקום אחד
מהו כאב בעורף? כאב בעורף הוא תופעה נפוצה שיכולה להופיע במגוון...
מותג התינוקות טוליפס מצטרף לחגיגת הקניות הישראלית Shopping IL
חגיגת הקניות של נובמבר מגיעה גם למותג התינוקות הוותיק טוליפס,...
שיתוף פעולה מרגש: תור גרופ נציגת לגו בישראל מצטרפת לחודש המודעות לסרטן השד ותורמת לאגודה למלחמה בסרטן
לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לקידום המאבק בסרטן השד, חברת תור...
איזון גוף נפש
חשיבות ה-איזון גוף נפש בעולמנו הדינמי והמהיר, שמירה על איזון גוף...
תם מבצע תיק לכל ילד: מאות ילדים ממשפחות נצרכות יחלו את שנת הלימודים עם ציוד חדש
ראשי עמותת סל"ע , עשרות המתנדבים, בהם עובדי חברת בזק...
דילוג לתוכן