אוהבים פסטרמה? מחפשים רעיונות להעשרת הכריכים שאתם מכינים לילדים ולעצמכם לעבודה? אם כן, במאמר הבא תוכלו לקבל 4 רעיונות חביבים לכריכים משודרגים וטעימים במיוחד.
בתור התחלה – בחרו פסטרמה איכותית
קודם כל, בחרו פסטרמות איכותיות מיצרנית מצוינת, כמו הפסטרמות של עוף טוב. מדובר בפסטרמות שמקורן בעופות שגודלו ללא אנטיביוטיקה בתהליך גידול מפוקח לכל אורכו, אשר מטרתו היא להביא אליכם את המוצרים הטריים והאיכותיים ביותר. כמו כן, הפסטרמות של עוף טוב הן בלי תוספת של מונוסודיום גלוטומט, אין בהן צבעי מאכל, שומן טראנס או גלוטן. ולמי שמחפש טעמים מעולים כדאי גם להכיר את הסדרה החדשה של עוף טוב, שנקראת סדרת טעמי המשק וכוללת פסטרמה ברביקיו צרוב על הגריל, פסטרמה רומנית עם נגיעות שום, פסטרמה אווז בעישון עדין, פסטרמה בטעמי 4 פלפלים ועוד.
ועכשיו – בואו נעבור להכנת הכריכים
אפשרות ראשונה היא לקחת שתי פרוסות לחם מקמח מלא כגון חיטה או שיפון, להכניס פנימה פסטרמה עם חתיכות עגבנייה פרוסות, חתיכות מלפפון, גמבה חתוכה לרצועות ועל חסה. אפשר להוסיף ממרחים בריאים, למשל ממרח גזר מרוקאי, שאותו מכינים מגזרים מבושלים בלי הקליפה. את הגזרים יש לחתוך לעיגולים, להקפיץ במחבת עם פפריקה, מלח, שמן זית ושום, וניתן גם לטחון בסוף עם בלנדר כדי לקבל ממרח חלק.
אפשרות שנייה היא להכין כריכי טורטיה, למשל עם פסטרמה ברביקיו. על מנת לעשות זאת מתחילים באפייה של פרוסות חציל ורצועות פלפל אדום עם שמן זית ומלח גס. בזמן האפייה מכינים בצד ממרח אבוקדו שכולל מיץ לימון, פלפל שחור ומלח. את הממרח מורחים על הטורטיות, מניחים את החתיכות של הגמבה והחציל, מוסיפים עלה חסה ואת פרוסות הפסטרמה. כעת רק נשאר לגלגל ולהגיש בתיאבון.
אפשרות שלישית היא כריך פסטרמה המבוסס בעצם על טוסט. קחו שתי פרוסות מלחם שאתם אוהבים והכניסו אותן לטוסט. כשהן מתחממות הכינה ממרח העשוי ממיונז, מלח, שמיר קצוץ ומיץ לימון. מרחו על הטוסט שכבה דקה של ממרח המיונז, הניחו שתי פרוסות עגבנייה ופסטרמה, והטוסט מוכן.
אפשרות רביעית ואחרונה למאמר זה היא כריך איטלקי. בתור התחלה מחממים תנור ל- 180 מעלות ומניחים בתבנית קוביות בטטה על פלפל שחור ומלח. את הבטטה אופים כשלושים דקות. אחר כל לוקחים ג'בטה וחוצים לשנייה, כאשר על הצד האחד מניחים את הבטטות ועל הצד השני מורחים פסטו ופלפל קלוי. כעת רק נשאר להניח עלה חסה ופסטרמה, ואפשר לאכול.