החלק הכי חשוב בקיום של עסק הוא תזרים המזומנים שלו. כל עסק מתחיל מתזרים מזומנים כלשהו, בין אם נמוך ובין אם גבוה יותר. ישנם עסקים שנפתחים ללא הון אישי כלל (או מעט הון אישי) ובשל התנהלות לא נכונה נאלצים תוך זמן קצר לסגור את העסק ונשארים עם חובות שקשה להם לסגור את הפער לאחר מכן. על מנת להימנע מכך יש צורך בהון אישי מספק הדרוש לפתיחת העסק וכן תכנית פיננסית נבונה לעבודה בשנותיו הראשונות של העסק, לבטח בחודשים הראשונים של פעילותו.
חיסכון אישי:
הדרך הטובה ביותר לגייס כסף לצורך פתיחת עסק היא ללא ספק לחסוך את ההון האישי הדרוש לכם בעצמכם. ללא צורך לבקש מאדם או גוף אחר. לא פשוט לחסוך במציאות שאנו חיים בה, אולם אם אתם יכולים לעשות זאת, עשו זאת. פשוט הציבו לעצמכם מטרה לפתוח את העסק הפרטי שלכם עד תאריך מסוים, בדקו כמה כסף דרוש לכם לצורך הקמה ותפעול ראשוני של העסק וכך תדעו כמה כסף תצטרכו לשים בצד כל חודש.
עזרה מהמשפחה:
אם לא תצליחו לשכנע את בני המשפחה שלכם לסייע לכם כלכלית בבניית העסק שלכם מכיוון שהם יחשבו שאתם סתם מבזבזים את הזמן שלכם ולא מאמינים ברעיון שלכם או בתחום שבו אתם רוצים לעסוק אז תאלצו לבקש מהם ללוות לכם כסף כי הם סומכים עליכם ואוהבים אתכם. זוהי איננה הדרך הכי מומלץ כיוון שמערבים חיים פרטיים עם העסקיים, אולם אם זו הדרך היחידה שלכם להשיג את הכסף כדי להגשים את החלום שלכם – לכו בעקבות החלום.
שותפים:
אם אתם אנשים שיכולים לעבוד עם שותפים ואין לכם בעיה להכניס שותף לעסק שלכם זה רק יעזור לכם אם שני אנשים יתחלקו בהוצאות העסק (כמו גם בהכנסות) וכן ישקיעו ביחד את ההון הראשוני הדרוש בהקמת העסק.
הלוואה בערבות המדינה:
אם הבנק לא מאשר לכם הלוואה רגילה לצורך פתיחת עסק, תוכלו תמיד לנסות לפנות לגופים המשתפים פעולה עם הממשלה שמנסה לעודד הקמה של בתי עסק חדשים בישראל. הממשלה עובדת עם גופים שונים המספקים הלוואה כאשר הממשלה תהיה ערבה לאותה הלוואה. זוהי ההלוואה בריבית הנמוכה ביותר שתשיגו ככל הנראה ותוכלו גם לבקש גרייס של עד חצי שנה בהחזר הקרן של ההלוואה.