להציל חיים בעשרה שקלים: עמותת אור ירוק, דור אלון ופריסבי למען בטיחות ילדי ישראל

להציל חיים בעשרה שקלים:  עמותת אור ירוק, דור אלון ופריסבי למען בטיחות ילדי ישראל
מתחם התדלוק דור אלון צילום תומר פדר

300 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025, עליה של כ-6% בהשוואה למספר ההרוגים בתאונות דרכים בתאריך המקביל בשנת 2024. לנוכח העלייה החדה, עמותת אור ירוק וחברת פריסבי, החליטו לגייס את ילדי ישראל למיזם מציל חיים. המיזם נועד להעלות את המודעות של הילדים ושל הוריהם לחשיבות הנהיגה הנכונה ושמירה על כללי הבטיחות בכביש.

במסגרת זו יוצאות עמותת אור ירוק ודור אלון, קבוצת האנרגיה, הנדל"ן והקמעונאות, במבצע התרמה מיוחד. עד סוף חודש ספטמבר יוכלו לקוחות דור אלון לתרום 10 שקלים בחנויות הנוחות במתחמי התדלוק של הקבוצה ולקבל שלט "ילד מלווה". כל התרומות יוקדשו לפעילות חינוכית בבתי ספר יסודיים ברחבי הארץ, במטרה להפחית את היפגעות הילדים בתאונות דרכים.

עמותת אור ירוק וחברת "פריסבי" מקיימות פעילות חינוכית מצילת חיים בקרב ילדי בתי הספר היסודיים בכל רחבי הארץ. במטרה לצמצם את היפגעותם של ילידם בתאונות דרכים, מגיעים מדריכים של עמותת אור ירוק בכל יום לבית ספר אחר בארץ ומעלים את המודעות של הילדים לנושאים המרכזיים בבטיחות בדרכים. בדרך של משחק וחוויה הילדים לומדים על רכיבה בטוחה עם קסדה, חצית כביש נכונה ונסיעה ברכב המשפחתי עם חגורות בטיחות ועוד.

בסיום הפעילות הילדים מקבלים תעודת "ילד מלווה" –  בדומה להורים שמלווים נהגים חדשים, גם הילדים יכולים להשפיע גם על הנהיגה של ההורים. הילדים ביחד עם ההורים מחזקים את הבטיחות ולפני כל נסיעה עורכים סדרת בדיקות קצרה ביחד – בודקים את תקינות הצמיגים, מוודאים שכולם חגורים, ובמהלך הנסיעה משגיחים שאבא או אמא נוהגים כמו שצריך, ואם לא – מאירים ומתקנים.

עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "אני מודה לחברת דור אלון על שותפות ארוכת שנים ועל ההירתמות שלהם למאבק בקטל בדרכים. קמפיין התרומה יסייע לנו להביא את בשורת הבטיחות בדרכים לעוד ילד וילדה ברחבי הארץ. הרצון שלנו ושל השותפים שלנו הוא להציל חיים והילדים שאנחנו פוגשים מוכיחים שהם יכולים גם להיזהר בכביש וגם להשפיע על אופן הנהיגה של ההורים שלהם".

מנכ"ל דור אלון, יבגני צ'רקסקי, מדגיש: "בדור אלון אנחנו לא רואים עצמנו רק כחברת דלק וקמעונאות, אלא גם כחלק מהקהילה. שיתוף הפעולה עם עמותת אור ירוק הוא חלק מהמחויבות שלנו לחברה הישראלית ולבטיחות בדרכים. אנחנו גאים לאפשר לכל אחד מהלקוחות שלנו לקחת חלק אמיתי בהצלת חיים".

תורמים 10 שקלים בחנויות הנוחות במתחמי התדלוק של דור אלון למיזם משותף מציל חיים יחד עם עמותת אור ירוק ופריסבי צילום יחצ

 

מאמרים נוספים
שיתוף פעולה מרגש: תור גרופ נציגת לגו בישראל מצטרפת לחודש המודעות לסרטן השד ותורמת לאגודה למלחמה בסרטן
לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לקידום המאבק בסרטן השד, חברת תור...
איזון גוף נפש
חשיבות ה-איזון גוף נפש בעולמנו הדינמי והמהיר, שמירה על איזון גוף...
קורס פדיקור רפואי מחיר
מהו פדיקור רפואי? פדיקור רפואי הוא טיפול מקצועי המיועד לשמור על...
We Will Dance Again - מיצג הזיכרון של קהילת הנובה מגיע לראשונה לאירופה
ב־7 באוקטובר 2025, במלאת שנתיים לטבח, ייפתח לציבור בברלין מיצג...
הצהרת סטייל: רשת גלי משיקה קולקציית סניקרס עדכנית לנשים לסתיו חורף 2025-2026
עונת המעבר כבר כאן וזה הזמן המושלם להתחדש, את הסנדלים...
כך תדעו תמיד איפה לחבר את הרכב החשמלי שלכם
מהפכת הרכב החשמלי כבר כאן, ויותר ויותר נהגים בישראל מגלים...
רשת JACK KUBA למען הקהילה: לרגל חודש המודעות לסרטן השד, חלק מהכנסות הפריטים הוורודים שימכרו במהלך חודש אוקטובר יתרם לעמותת "חלאסרטן"
לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שחל בחודש אוקטובר, יוצאת רשת...
מהמערב הפרוע עד המסלול: קולקציית הדנים החדשה של H&O נחתה בישראל
מותגים בינלאומיים לצד מותגי הבית מתכתבים עם הטרנדים הלוהטים בעולם...
מפסלים חיים בצפון, פסטיבל אתגרים ועד מוזיאון פופ-אפ: אטרקציות חינם לחול המועד סוכות
מדריך לאירועי החג ברחבי הארץ: פסטיבלים ויראליים עם כוכבי רשת,...
רשת H&O עולה בקמפיין משפחתי ששם במרכז את הדנים ויחשוף מגוון מותגים מובילים בעולם לצד מותגי הבית היקף ההשקעה בקמפיין נאמד ב : 1 מיליון ש"ח
רשת האופנה H&O עולה בקמפיין אסטרטגי בתחום אופנת הדנים, במסגרתו...
דילוג לתוכן