בגיל 21 היא כמעט הגיעה אל הירח

בגיל 21 היא כמעט הגיעה אל הירח
צילום: אילה ברק

סיפורה של מאיה גליקמן-פריינטא, יזמית ומהנדסת חלל ולוויינים

מאז ומתמיד אהבה מאיה גליקמן פריינטא את החלל. הוא סיקרן אותה מאז שהיתה ילדה קטנה. ככל שבגרה והבינה שהיא חייבת להבין עוד ועוד על החלל ומה שמעבר לו החליטה מאיה להפוך את אהבה לחקר החלל למקצוע.
מאיה למדה בטכניון בחיפה תואר ראשון בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל, ותואר שני בהנדסת מערכות. היא אף המשיכה ללמוד בארצות הברית ואף סיימה את לימודיה באוניברסיטת החלל הבינלאומית.

עם השנים הפכה מאיה למומחית עולמית בשימוש בתוכנת הסימולציה STK  לאנליזות משימות חלליות. בשנים האחרונות היא שימשה כסמנכ"לית תפעול חלל ודירקטורית בחברה הבינלאומית Sky and Space global (SAS) בו היתה בין המייסדים, והיתה שותפה בכירה בפיתוח קונסטלציית התקשורת העתידית של החברה.

כיום היא מנהלת את תחום תפעול החלל בחברת SAS ואחראית על תפעול שלושת לווייני ההדגמה של החברה הנקראים "יהלומים". בשנים האחרונות מאיה שמה לב כי יותר ויותר בני נוער ובעיקר נערות צעירות מביעים התעניינות בחקר החלל ולכן היא החליטה להנגיש אותו באמצעות מיזם  מיזם הנקרא "האקדמיה הצעירה להנדסת חלל" המתאימה לכל הגילאים החל מגיל 13 ומעלה.
"אם בעבר תכנות מחשבים היה המסלול האקדמי אליו שאפו בני נוער להגיע, הרי שכיום חקר החלל והנדסת החלל נחשבים למקצועות העתיד. הדבר החם בשוק העבודה" אומרת גליקמן פריינטא, "אני רוצה להנגיש את התחום לנערים ולנערות כבר מגיל צעיר כדי שיוכלו להשתלב בקלות בעבודה בעתיד".
במסגרת האקדמיה מועברים קורסים ייחודיים ומקוריים, המנגישים ידע תיאורטי בשילוב ידע מעשי המתבססים על הניסיון והידע האישי של מאיה. תכני הקורס נבנו על תובנות ומידע מאירועים אמיתיים שאירעו במסגרת עבודתה היומיומית בתכנון, בדיקה, שיגור ותפעול לוויינים בחלל.

הקורסים הינם קורסים דיגיטליים מוקלטים, וניתן להירשם אליהם בכל עת.
"חלוצי החלל 1" המחזור הראשון של הקורס, הסתיים בהצלחה לפני מספר שבועות ובימים אלה עומדים להיפתח מחזורים נוספים. במקביל, ולאור פניות שכבר הגיעו מאסיה ואפריקה, מאיה עובדת יחד עם הצוות שלה על תרגום הקורסים לשפה האנגלית לטובת השקה עולמית.

עבור מאיה גליקמן ופריינטא וחלוצי החלל הצעירים האימרה עד גיל 21 תגיע לירח כבר מזמן אינה נכונה, אלא אמת חיה ובועטת המראה כי לשמיים אין גבול.

מאמרים נוספים
טיפול לימפטי
מהו טיפול לימפטי? טיפול לימפטי הינו תהליך טיפולי שמטרתו לסייע לגוף...
המשפחות הנצרכות שמחו ל"מנת עצמאות" הכוללת מיני בשרים ודגל הלאום
בעמותת סל"ע בראשות מייסד העמותה , ציון גבאי, ובברכת נשיא...
 פתרונות מחשוב לעסקים – הדרך לייעול וניהול חכם
בעידן הדיגיטלי, פתרונות מחשוב לעסקים הם המפתח לניהול אפקטיבי וחדשני....
מפסקי חשמל מעוצבים
עברו הזמנים שבהם הקירות היו חייבים להיות לבנים ומשמימים והעידן...
לא חיים ולא מתים - ההיבט הנוסף של השכול הישראלי
בימים אלו של זיכרון ושכול וההבנה של סמלי העצב המוכרים...
גמילה מקוקאין
קוקאין הוא סם מוכר ופופולרי ויש לו השפעה על התפקוד...
המפתח לבריאות העובר והאם
התקופה של ההריון היא זמן של שמחה וציפייה, אך גם...
ד"ר גיל שביט ווטרינר: הזיקוקים ביום העצמאות -התרגשות לבני האדם ופחד של סוף העולם לכלבים
חגיגות יום העצמאות בפתח ואיתן מופעי הזיקוקים, הווטרינר ד"ר גיל...
לראשונה בישראל: מותג התינוקות והילדים המוביל מארה"ב Carter’s משיק את קולקציית Little Planet האקולוגית עשויה כולה מכותנה אורגנית טהורה אמירה של אחריות, קיימות ואהבה
הקיץ הקרוב מביא עמו בשורה מרגשת במיוחד לעולמות אופנת הילדים...
לרגל חגיגות יום העצמאות ה – 77 של מדינת ישראל: מבצע מתנות שוות ב 77 ₪ בלבד ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ
לרגל המבצע יערך קמפיין בכיכובה של השחקנית עדי אשכנזי בהשקעה...
דילוג לתוכן