פיתוחי מזון חדשני על בסיס פלפלים מהערבה התיכונה דפי לזניה ללא גלוטן, רוטב פלפלים מותסס ונקניקייה טבעונית

פיתוחי מזון חדשני על בסיס פלפלים מהערבה התיכונה דפי לזניה ללא גלוטן, רוטב פלפלים מותסס ונקניקייה טבעונית
צילום : תקשורות יעל שביט

מוצרי מזון בר קיימא מהפכנים יוצרו מפלפלים מובחרים מהערבה התיכונה. המחקר וייצור המזון החדשני הינם פרי שיתוף פעולה בין מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר לבין החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, שהוצגו כחלק מ'פודטק תל-חי', מהכנסים הגדולים והחשובים בארץ בתחום המזון והפודטק ופותחו על ידי צוותי סטודנטים שנה ג' בחוג למדעי המזון בתל-חי, בהנחיית ד"ר אופיר בנימין.

שלושת מוצרי המזון החדשניים שפותחו מפחת פלפלים מהערבה הינם בריאים ומזינים, המנצלים את הערכים התזונתיים של הירק העשיר בין היתר בוויטמינים A ו-C ובסיבים תזונתיים:

דפילפל– מוצר מזון של דפי לזניה מיובשים ללא גלוטן, בעלי ערך תזונתי מוסף הנובע מהשימוש בפלפלים אדומים כחומר גלם ובסיבים תזונתיים המורידים את הערך הגליקמי. הדפים שיוצרו יכולים לשמש להכנת לזניה, פסטה, קנלוני ואף כמרכיב בכריך וכן מתאימים לפעולות בישול ארוכות יחסית בסביבת רוטב נוזלי, דבר אשר אינו בא לידי ביטוי בצורה מובהקת בשוק התעשייתי והקולינרי.

קוג'יפפררוטב פלפלים מותסס, המכיל 99% פלפלים העוברים תהליך תסיסה (המשפר את זמינותם הביולוגית וספיגתם של הערכים התזונתיים) בנוכחות פטריית קוג'י, המעניקה לרוטב ארומה וטעם עמוק ומחדדת את שאר הטעמים. הרוטב מיועד למסעדות למזון מהיר כתוספת (המבורגר, טוסטים, סלטים) וכן לשימוש במטבח הביתי.

צילום: תקשורות יעל שביט

מיס פילינקניקייה טבעונית העשויה מפלפלים אדומים בשילוב חלבון מן הצומח, המשמשת כתחליף מזין, בריא (ללא סימון מדבקה אדומה) ובר קיימא לנקניקיות העשויות מבשר מן החי.

מוצרים מקוריים נוספים שפותחו השנה והוצגו בכנס הפודטק במכללה האקדמית תל-חי: שייטל צמחוני, אצבעות גבינה טבעונית, שרימפס טבעוני, משקה טף טבעוני, רוטב בטעם עגבניות ללא עגבניות, משקה קפה המיוצר מגרעיני תמרים, עוגה טבעונית המיוצרת מבלוטי האצטרובל ועוד. אריזות כלל המוצרים עוצבו ברמה מקצועית על ידי סטודנטים לעיצוב במכללת תילתן.

ד"ר אופיר בנימין, יו"ר הכנס ומרצה בכיר בחוג למדעי המזון אומר: "מרגש לראות את כל תעשיית המזון והפודטק בארץ מגיעה עד הגליל הרחוק, עד לתל-חי, לקחת חלק בכנס שדן במגמות העולמיות בנושא המזון והאתגרים העומדים בפני התעשייה והאקדמיה: שימוש בפחת, כלכלה מעגלית, הפחתת כמויות סוכרים ונתרן ושימוש בחומרים טבעיים, לשיפור מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים חדשים".

אילון גדיאל, מנהל מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר אומר: "ישראל בדרכה להפוך למעצמת פודטק ואנו במו"פ מתכוונים להיות חלק מהתהליך, כאשר היתרון שלנו הוא החקלאות המתקדמת הקיימת בערבה התיכונה, המשמשת כר לרעיונות ופיתוחים עתידיים בכמה תחומים, ושטחים נרחבים בהם ניתן לבצע מחקרים בתחומי החקלאות. רוב מחקרי הפודטק הישראלים, מוכווני מו"פ ונוטים להשאיר לשלבים מאוחרים מידי את ההתמודדות עם חסמי המסחור, הטכנולוגיה, הרגולציה ועוד. לכן שיתוף פעולה זה עם מכללת תל-חי, לייצור מוצר מזון ממשי והתעניינות של גורמים מרכזיים בתעשיות המזון לפיתוח המוצרים לשווקי היעד, הוא המתווה הדרוש לחיבור בין אקדמיה, מחקר ותעשייה. אני מודה לד"ר בנימין מהמכללה האקדמית תל-חי, לצוותו ולסטודנטים על הדרך המרתקת שעשינו יחד, עד לייצור המוצרים ויש לנו עוד כמה רעיונות בקנה" אומר גדיאל.

בכנס הפודקט שהתקיים ביזמת המכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל, הכריזה שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי על הקמת 'המכון הלאומי למזון' ובחירת השותפים העסקיים: קבוצת אבנון וחברת פרוסולב, אשר יחברו למכללה האקדמית תל-חי ולמכון המחקר מיגל. בניין 'המכון הלאומי למזון' יבנה מתרומה של קרן ביחד, של יואל וסטלה קרסו ויקרא: "מרכז קרסו למדעי המזון", בהשקעה ממשלתית של 21.2 מיליון שקלים.

מאמרים נוספים
פסטיבל מתוק כדבש! ביקור במרכזי המבקרים במכוורות, טעימות דבש 'זני' במגוון ארומות, מפגש עם דבוראים, גילוי עולמן של דבורי הדבש, פעילות לילדים ורכישת דבש טהור ובריא - ישירות מדבוראי ישראל פסטיבל הדבש, חגי תשרי, 2025
לקראת השנה החדשה וחגי תשרי, תשפ"ו 2025, המועצה להאבקה ודבש...
פחות רעש, יותר נוכחות. ניין ווסט מציגה: סניקרס בגרסה ספורטיבית וקלאסית VEGEN – טבעוניות, ללא שימוש במוצרים מן החי
מותג האופנה הנשי והאהוב Nine West מציג את פרשנותו לסניקרס...
מועדון לימי הולדת
המקום המושלם לחגיגה ייחודית כאשר מחפשים מועדון לימי הולדת, חשוב לוודא...
רגע לפני שהאבטיח נעלם מהדוכנים - כדאי לדעת למה הוא כל כך חשוב לגוף שלנו
באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא הקיץ בישראל...
חזרה לשגרה: קופסאות אוכל צבעוניות ועמידות מבית סולתם
מותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציג לרגל החזרה לשגרה של...
טיפים לניקיון הבית לקראת סוף חופשת הקיץ
סוף חופשת הקיץ הוא זמן מצוין לרענן את הבית, להכין...
המותג האמריקאי Arm & Hammer משיק סדרה חדשה של כדוריות בושם המעניקות ריח עוצמתי ומרענן לכביסה ומנטרלות ריחות לא נעימים
Arm & Hammer,  אחד המותגים האמריקאיים המובילים בעולם בתחום מוצרי...
פעילויות לסוף החופש הגדול עם רשות הטבע והגנים: רשות הטבע והגנים מזמינה את הציבור לפעילויות לקראת סוף החופש הגדול ברחבי הארץ
לכבוד השבועיים האחרונים לחופש הגדול, רשות הטבע והגנים את הציבור...
הדור החדש של השייקים כבר כאן... חברת התזונה הבינלאומית הרבלייף משיקה: שייק פורמולה 1 בטעם חדש: פירות יער
מספק את החומרים המזינים שהגוף זקוק להם בארוחה רכיבים טבעוניים,...
מדעי המוח מוכיחים: כך משפיע הריח על הגוף ועל מצב הרוח
ריח הוא לא רק ניחוח נעים , הוא שער ישיר...
דילוג לתוכן