ראש המועצה החרדית הראשון , מנכ"ל המועצה אפרת וקצין המודיעין עודד אלון חובק ספר ילדים ראשון , "חיות וחוויות"

ראש המועצה החרדית הראשון , מנכ"ל המועצה אפרת וקצין המודיעין עודד אלון חובק ספר ילדים ראשון , "חיות וחוויות"
עודד אלון והספר החדש , סוגר מעגל צילום: טליה בן סבו

" אחרי הכל ולפני הכל אני סבא אוהב ומאושר"

שורה חדשה נרשמת בימים אלה ברזומה הגדוש והמרשים של עודד אלון אשר קורות חיו שזורים בקורותיה של מדינת ישראל. עודד אלון ,82, עמד בצמתים משמעותיים בבניית ובביטחון מדינת ישראל .עודד הוציא בימים אלה את ספר הילדים הצבעוני והססגוני "חיות וחוויות", אשר יצא לאור בהוצאת ספרי האיכות "עכשיו אפשר" בניהולו של המנכ"ל ,המשורר והסופר עמנואל בן סבו. "הספר הנפלא והקסום הזה הוא סנונית ראשונה מבחינתי , זהו סיפור לילדיי , לנכדיי וניני האהובים. כאבא נוכח נפקד בשל המחויבויות הלאומיות , אני חש סגירת מעגל בסיפורים שלא הרבתי לספר לילדיי היקרים ואותם השלמתי עם הנכדים והנין."

עודד אלון הוא מלח הארץ, איש ביטחון ומבכירי המודיעין בישראל אשר היה שותף באירועים שגם כיום ממרחק השנים עדיין אינם מותרים לפרסום . מי ששימש כראש המועצה הראשון של העיר  החרדית עמנואל , כמנכ"ל היישוב אפרת , כמנהל כפר נוער לילדים על הקצה, מי ששרת בשני משרדי ראשי הממשלה מנחם בגין ויצחק רבין מעתה הוא גם סופר ילדים מוכשר אשר הוציא את ספרו העשיר, מחכים , מהנה ומלא בעושר של הטבע, "חיות וחוויות".

עודד אלון והספר החדש , סוגר מעגל
צילום: טליה בן סבו

" הספר עם הציורים הנפלאים של הציירת המוכשרת ליהי הברי הוא ספר אחר , שונה , גדוש בצבע, הומור , שנינות ואהבת בעלי חיים. אומר עודד ומוסיף, הספר מוקדש באהבה גדולה לרעייתי האהובה לאה אשר עמלה וגידלה במסירות את ילדנו בעת שהייתי בשליחות ארוכה למען המדינה .ספר זה הוא מעין חוויה מתקנת עבורי כאבא שהיה נוכח נפקד תקופות ארוכות והיום מספר בחדווה לנכדיי המקסימים את סיפורי הילדים ."

עודד תמיד היה קשוב לליבם .,לרוחם ולצרכי ילדים ובני נוער , העניין בלט במיוחד כשניהל בהצלחה בית ספר לנערים במצוקה , וכשניהל פנימייה לנוער קצה של משרד הרווחה. עודד גם ליווה לטיול מרגש ומרתק ארבעים ילדים וילדות של נפגעי פעולות טרור ואיבה במסע מיוחד בבלגיה., שם נקשרו אליו הילדים והצוות בעבותות של אהבה.

"סיפור טוב הוא סיפור שנשאר אתך זמן רב ומעלה בך חיוך גם ברגעים הכי לא צפויים , קבוצת המיקוד שלי היה נכדיי היקרים שנהנו מהסיפורים והחריזה הקצבית .האושר שלהם מציף אותי וגורם לי להמשיך ליצור איכות עבורם ועבור ניני הבאים"

בימים אלה שוקד עודד אלון על ספר חדש העוסק ביופי השפה העברית וייחודה.

מאמרים נוספים
מופע שף
מופעי בישול – חוויית אירוח שמרגישה אחרת עם עופר שף
בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים לשלב תוכן חי ומקורי...
לא חיים ולא מתים - ההיבט הנוסף של השכול הישראלי
בימים אלו של זיכרון ושכול וההבנה של סמלי העצב המוכרים...
נשיא המדינה נועד עם נשיא פולין ונשא עמו הצהרות משותפות לתקשורת
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיים היום, יום חמישי, כ״ו בניסן,...
חגיגות ל"ג בעומר ושבועות חינמיות בעופר קניותר:
מגוון הופעות, הצגות, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה הכניסה  לאירועים חינם -...
מהסנדק ועד לסינמה פרדיסו מוזיקה מהסרטים שהלחינו אניו מוריקונה ונינו רוטה
 המנצח מרצ'לו רוטה, אחיינו של המלחין המפורסם, יגיע בחודש מאי...
"ורק הזוכר יודע כל אשר יכלו לתת"
לקראת שבוע הגבורה תשפ"ה - השבוע שבין יום השואה ליום...
אש כחול־לבן: ZIPPO חוגג עצמאות בעיצוב ישראלי
מותג המציתים האמריקאי האייקוני ZIPPO מציג קולקציה מיוחדת הנושאת אופי...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בוועידת ידיעות אחרונות וynet- ״האנשים של המדינה״
נשיא המדינה פתח את דבריו בתזכורת חשובה על סוגיית החטופים:...
רעיית נשיא המדינה אירחה בבית הנשיא את טקס הענקת פרס רעיית הנשיא לשירה עברית לזכרה של הגב' נחמה ריבלין ז״ל לשנת תשפ"ה
רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, אירחה היום, יום שני, ב׳...
חג האביב בטבע: קק"ל מזמינה את הציבור לאירועי פסח ברחבי הארץ
קרן קימת לישראל תקיים, לכבוד חג הפסח, מגוון רחב של...
דילוג לתוכן