באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
הקיץ בישראל לא שלם בלי אבטיח, קריר, מתוק ומרווה. אבל מעבר לטעם שמסמל את העונה, מדובר בפרי שמעניק שפע יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר. "הוא עשיר בנוזלים, ויטמינים ונוגדי חמצון, תומך בלב ובמערכת העיכול, מסייע לאיזון לחץ הדם ומקל על תהליכים דלקתיים." מסבירה חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא .
שומר על לחות הגוף – עם כ-92% מים, האבטיח הוא אחד הפירות המרווים ביותר. הוא מסייע בשמירה על מאזן נוזלים תקין, תומך בכליות ומסייע בסילוק רעלים מהגוף.
מסייע לעיכול – תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה מסייעת למערכת העיכול, מונעת עצירות ותורמת לתפקוד תקין של המעיים. שילוב המים והסיבים אף תומך במניעת דלקות במערכת העיכול.
מקל על תהליכים דלקתיים – הודות לתרכובות כמו פוליפנולים וקרטנואידים, האבטיח מסייע בהפחתת תהליכים דלקתיים ותומך בהגנה מפני מחלות כרוניות.

תורם לאיזון לחץ הדם – האבטיח מכיל מינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום. האשלגן מסייע בהפחתת הלחץ בכלי הדם, בעוד המגנזיום תומך בפעילות תקינה של שרירים ועצבים. בנוסף, האבטיח דל קלוריות – רק כ-80 קלוריות לפלח גדול (250 גרם), ללא שומן וכמעט ללא נתרן, מה שהופך אותו לבחירה קיצית מצוינת ומשביעה.
עשיר בנוגדי חמצון חיוניים – האבטיח נחשב למקור מצוין לליקופן שהוא נוגד חמצון עוצמתי שאחראי על צבעו האדום ותורם למניעת מחלות לב וכלי דם. על פי נתוני USDA מנה של שתי כוסות אבטיח מכילה כ-12.7 מ"ג ליקופן, יותר מכל פרי או ירק אחר, כולל עגבנייה. בנוסף, הקרטנואידים שבו הופכים בגוף לוויטמין A החשוב לראייה, לחידוש רקמות העור ולמערכת החיסון.