קודם כל, חשוב לדעת שקרינת השמש המוחזרת מהשלג חזקה מאד, מה שגורם לכך שעוצמת הקרינה באתרי סקי בחורף שוות ערך (ולעיתים גבוהה יותר) לזו שבחוף הים בקיץ.
מאת הטמפרטורות הנמוכות, גולשים רבים אים מודעים לסכנה הנשקפת מקרינת השמש במהלך חופשת סקי, אך חשוב לדעת כי עוצמת הקרינה הנמדדת באתרי סקי היא גבוהה מאד.
לכן, מומלץ לנקוט בשלל אמצעי זהירות על מנת להקטין את כמות הקרינה אליה נחשפים.
בראש ובראשונה, מומלץ תמיד להתלבש בביגוד מלא, כולל כפפות וכובע, גם בימים בהירים וחמים יחסית, ולמעשה במיוחד בהם. רצוי בגדי ארוכים, המכסים ככל הניתן את הגוף, עדיך כאלו העשויים מבדים באריגה צפופה, כמו כותנה.
מעבר לבגדים, על מנת להגן על העיניים, כדאי להשתמש במשקפי סקי, היות והם מותאמים במיוחד להגנה על העיניים מפני הקרינה ומפני הסינוור. אם אין בידיכם להשיג משקפי סקי, השקיעו במשקפי שמש בעלי סינון קרינה איכותי, כמו גם עדשות כהות יחסית, על מנת להתמודד עם הסינוור מהקרניים החוזרות מהשלג.
מתחת לביגוד, על מנת לסק שכבת הגנה נוספת מפני קרני השמש, כדאי להמרח בקרם הגנה בעל מסנן קרינה SPF 30 לפחות, מומלץ למרוח את כל הגוף, עם דגש יותר משמעותי על האיזורים החשופים לשמש (פנים, אוזניים, צוואר וכו'), כשלושים דקות לפני היציאה לשמש, ושוב לאחר מספר שעות גלישה. עבור האיזורים החשופים יותר עדיף מסנן קרינה מהסוג Total Block.
קיימים תכשירים מיוחדים לשפתיים, ועדיף לבחור אחד בעל מסנן קרינה 30 לפחות גם עבור השפתיים. בנוסף, השתמשו בשפתון המעניק לחות לשפתיים, שכן גם אלו מספקים הגנה מנזקי השמש, והיובש.
בפועל, כדאי לאמץ התהגות חכמה בשמש גם בעת טיול באתר הסקי, ולא רק בעת גלישה, שכן השמש לא מבחינה בין גולשים למטיילים.
למרות מזג האוויר הקר, חשוב לזכור שהגוף מתאמץ, מזיע, ומאבד נוזלים. חשוב לשמור על שתיה מרובה, על מנת להחזיר לגוף את הנוזלים שהוא מאבד. סקי הוא ספורט, ואף ספורט מאומץ מאד, ובמהלכו טבעי שהגוף יזיע ויאבד נוזלים רבים. שתו הרבה גם אם אינכם מרגישים צמא.
חשוב לזכור שתכשיר הנמרח לאחר הצריבה מהשמש לא מבטל את נזקי הקרינה המצטברים, גם אם הוא מרגיע את תחושת הצריבה, וגם אם הוא משר את ההרגשה – אין בכוחם של קרמים לבטל את השעות השמש ברגע שנוצרה פגיעה. לכן כדאי להתנהג בחוכמה על מנת למנוע את הפגיעה.