קורקינט לילדים מזמן הפך למוצר חובה בכל בית שיש בו ילדים. הקורקינטים מגיעים בשלל סוגים, גדלים, צורות חדשות וסוגי רכיבה שונים. חשוב להכיר את המאפיינים כדי שההורים לא יתבלבלו כאשר הם רוכשים קורקינט לילדיהם. לכן, הכנו עבור ההורים מדריך שידבר על סוגי קורקינטים נפוצים, טווחי מחיר, סוגי הרכיבה וגילאי הרוכב המומלצים לילדים.
נדבר בעיקר על: קורקינט לילדים 2 גלגלים, קורקינט לילדים 3 גלגלים, קורקינט המיועד לפעלולים וקורקינט דריפט.
למה כדאי קורקינט לילדים?
מדובר בכלים קלים, זולים יחסית, קלים לשימוש וללמידה ומאוד כיפיים מאד. לא פלא שהילדים מאוד אוהבים אותם ונקשרים אליהם.
עם העלייה בפופולריות של הקורקינטים, עלה גם המבחר בדגמים ובסוגים. כאשר נרצה לבחור את הקורקינט המתאים לילדינו נשים דגש על הדברים הבאים.
קורקינט 2 גלגלים
זהו הקורקינט הקלאסי שאנו מכירים מהסיפורים של סבא שלקח קרש וחיבר לו 2, רק שהקורקינט הקלאסי עבר אבולוציה והיום מציג המון דוגמאות גדלים וצורות.
הדגם הקלאסי וההתחלתי הוא הקורקינט המתקפל, בעל גלגלים קטנים של 120 מ"מ, גוף מאלומיניום קל וכידון מתכוונן. לילדים גדולים יותר, אנו ממליצים על על קורקינט גדול יותר, בעל גלגלים בגודל 200 מ"מ, משטח דריכה רחב יותר וכידון שעולה לגבהים לפי מידה.
לרוב בכל הקורקינטים הללו מגיעה מערכת קיפול שמאפשרת לקפל את הקורקינט, לפי מערכת הקיפול ניתן לראות ולהבין את טיב הקורקינט. בקורקינטים פשוטים תגיע מערכת הקיפול המורכבת מידית אלומיניום כסופה בליווי ידית משיכה מפלסטיק.
2 או 3 גלגלים?
קורקינט עם 2 גלגלים מתאים יותר לילדים מגיל 5 או כאלה שכבר יש להם שיווי משקל טוב ויודעים לייצב את עצמם על הכלי. בדרך כלל, קורקינטים עם 2 גלגלים מהונדסים כך שיוכלו לשאת משקל ילד גבוה יותר ולנסוע במהירות רבה יותר.
קורקינט עם 3 גלגלים יהיה בחירה מצוינת לילדים קטנים יותר שמתחילים רק עכשיו לרכב על כלים עם גלגלים. 2 הגלגלים הקדמיים מעניקים יציבות רבה ואיטיים יותר מהקורקינטים עם 2 הגלגלים. ישנם קורקינטים בהם ניתן "לנעול" את הגלגלים הקדמיים כך שיישארו יציבים תמיד ובעצם כך לאפשר לילד שרק התחיל לרכב, ללמוד את המלאכה בצורה רגועה ובטוחה יותר.
היגוי הקורקינט
רוב הקורקינטים משתמשים במוט כידון בצורת T שמאשר סיבוב הגלגל לצדדים לצורך פניות, בעוד חלק קטן יותר של קורקינטים משתמש בשיטה של כידון קבוע ובמקרים אלו הילד משתמש בהטיית גופו על מנת לפנות.
מומלץ מאד לילדים להשתמש בקורקינט עם כידון T ורק לאחר מכן לעבור לקורקינטים שעובדים בשיטת הטיית הגוף.
משקל נשיאה מקסימלי
חשוב מאד שהקורקינט יהיה מסוגל לשאת את משקל הילד/ה. כדאי לקחת בחשבון גם גדילה של הילד/ה עם הזמן והתאמה של הקורקינט למשקל הילד/ה לאורך תקופה ארוכה. חבל לקנות קורקינט שיספיק רק לשנה אחת. בכל קורקינט מצוין המשקל המקסימלי אותו הוא יכול לשאת לפי משקל הילד/ה. ברוב הקורקינטים ניתן להתאים את גובה הכידון לגובה הילד ולאפשר שימוש בקורקינט לאורך שנים יחד עם הגלידה של הילד/ה.
איכות החומר
חשוב לבחור קורקינט איכותי שבסיסו בנוי ממתכת חזקה. הילדים יכולים להיות יותר אגרסיבים ממה שאתם מתאים וחשוב שיהיה להם כלי שיידע להתמודד ולספוג את כל המכות שהוא הולך לקבל לאורך הדרך. כלי איכותי יחזיק מעמד וישמש אתכם לאורך שנים.
קורקינט פעלולים
קורקינט הפעלולים נראה מהצד כמו קורקינט 2 גלגלים פשוט אך בבחינה קרובה יותר נבחין במרכיביו האיכותיים והחזקים יותר שבאמת מכשירים אותו להיות קורקינט אקסטרים.
קורקינט פעלולים לילדים ינוע במחירים של 500 ₪ ומעלה ויכול להגיע למחיר של כמה אלפי שקלים. חשוב לשים לב כי הרבה חנויות מגדירות קורקינטים של 200-300 ₪ כקורקינט פעלולים בגלל הצורה שלהם שמנסה להיות כמו בקורקינט פעלולים, אך קורקינטים אלו עשויים מרכיבים פשוטים וחלשים ולא ישרדו שבוע אחד ברכיבת אקסטרים.
ככל שהילד או משקלו גדולים יותר מומלץ לקחת קורקינט חזק יותר בעל בלמי זעזועים חזקים.