סוד הצלחתן של "המושכות בחוטים" יוצאות עיראק בכנס מיוחד ליום האישה במרכז מורשת יהדות בבל

סוד הצלחתן של "המושכות בחוטים" יוצאות עיראק בכנס מיוחד ליום האישה במרכז מורשת יהדות בבל
צילום: הילה קומם

חמש נשים מתחומים שונים, שגדלו בבתים עיראקיים התכנסו יחד בפאנל שסיים את כנס "המושכות בחוטים" שנערך במרכז מורשת יהדות בבל במסגרת אירועי "יום האישה".

הרבנית עדינה בר שלום, הכתבת הצבאית כרמלה מנשה, ח"כ לשעבר רונית תירוש והפרשנית הכלכלית סטלה קורין ליבר והסופרת והעיתונאית ענת לב אדלר, שהנחתה בחינניות ויצרה שיח חי ומסקרן.

מסתבר שלגדול אצל אימהות עיראקיות זה מחייב משמעת, אמביציה וסטנדרטים גבוהים, אך גם עוטף בחיבוק ובחום, וכל אלו עזרו להן בדרכן לצמרת.

סטלה קורין ליבר, שהייתה האישה הראשונה ככתבת הכלכלית הראשונה, שמנהל בית-הספר ניסה להסליל אותה למסלול של תופרת. היא ואמה התנגדו נחרצות. איך שגלגל מסתובב, אותו מנהל פגש אותה כמטופל הסובל מכאבים עזים, כשהייתה אחות במיון בבית חולים, היא בחרה לנהוג בו בחמלה ולא הזכירה לו זאת.

רונית תירוש סיפרה שמפעל חייה היה ניהול בית הספר עירוני ט' בדרום תל-אביב וששם היא הרגישה שבאמת עשתה שינוי, אפילו יותר מאשר כמנכ"לית משרד החינוך וחברת כנסת. היא היתה יו"ר איגוד שופטי הכדורגל בישראל ואחראית על הכנסת הvar למשחקים.

עדינה בר שלום פרצה דרך תחילה כחרדית שבחרה ללמוד אופנה ב"שנקר" ולעסוק בה, לאחר רצח רבין הבינה שכדי לאחד את עם ישראל, חשוב שהחרדים יוכלו גם לרכוש השכלה גבוהה. על המכללה החרדית ירושלים שייסדה זכתה בפרס ישראל.
המכללה שהקמה נסגרה ב 2018. עם זאת המהפכה כבר אז החלה ועד היום למעלה מ 50,000 חרדים כבר סיימו תארים. היא הוסיפה, שמאז שהאוניברסיטאות וחלק מהמכללות יצאו נגד ישיבה בנפרד, לצערה יש ירידה במספר הלומדים.

כרמלה מנשה, שקיבלה את פרס ישראל ביחד עם הרבנית בר-שלום תכננה להתחתן בגיל צעיר, אבל כשזה לא הסתדר הלכה ללמוד וההמשך ידוע. היא סיפקה עוד סקופ לערב כשהקריאה תגובה שהתקבלה אצלה לפני ה 7.10 בו הציפה בפני הגורמים הצבאיים את תלונות התצפיתניות, בתגובה הסבירו לה עד כמה חמאס מורתע והתצפיתניות מוגנות.

כולן הסכימו לקריאתה של הרבנית עדינה בר-שלום, להחזיר את החטופים לפני הכל! זו היתה גם משנתו של אביה הרב עובדיה יוסף.

 

מאמרים נוספים
לאור הביקוש ההצלחה הבינלאומית הגדולה של להקת המחול קמע מגיעה לסבב מופעים נוסף באולמות הגדולים בישראל
"כרמינה בורנה 2.0", היצירה המצליחה של להקת המחול קמע  מאת תמיר גינץ לצלילי קרל...
הבית לובש לבן עם ורדינון ונעמן
חג השבועות – החג הלבן שמבשר התחדשות, אור ושפע –...
מערכת לתיאום פגישות
אין זה פשוט לקבוע ולתאם פגישות עם לקוחות, מתעניינים, בעלי...
רשת מתחמי הדלק והקמעונאות Ten בקמפיין בשווי מוערך של 2.5 מיליון ₪
רשת מתחמי הדלק והקמעונאות Ten, משיקה תחנות דלק וחנויות נוחות...
לבן ומדויק! רשת SCOOP משיקה קולקציית נעלים לבנות לשבועות – קיץ 2025
כמדי שנה, לקראת חג השבועות, הפריטים הלבנים ברשתות האופנה הם...
נשיא המדינה חתם את ביקורו הממלכתי בגרמניה ונחת בישראל לקבל את נשיא גרמניה אשר הגיע לביקור ממלכתי בארץ
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, חתם היום, יום שלישי, ט״ו באייר,...
בפתח ביקורו, נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאותי שבברלין בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג בגרמניה: אנחנו מקבלים בברכה, בחרדת קודש...
בלט הפלמנקו של ברצלונה בביקור ראשון בישראל עם פרשנות מודרנית חברתית ל"כרמן"
בלט הפלמנקו של ברצלונה מספרד מגיע לביקור ראשון בישראל עם...
נוסעים לחו"ל בקרוב? ייעוץ מקוון טרם נסיעה ממומחה למחלות זיהומיות ומתן חיסונים במרפאות מאוחדת בפריסה ארצית
ייעוץ מקוון לצד חיסונים עם מענה זמין, נח ובעלות נמוכה....
מסיבת צהריים בסופר: am:pm שוברת את כל הכללים
קצב ספרדי, מניפות באוויר וקוקטיילים חופשי – רשת המרכולים האורבנית...
דילוג לתוכן