אם מישהו פעם דיבר אתכם על סקר גז קרקע הוא בטח יודע על מה הוא מדבר וזה בטח קשור גם לחשיפה או זיהומים קשים במיוחד. רוצים לדעת איך ולמי אתם צריכים לפנות אם אתם צריכים סקר מהסוג הנ"ל? לא יודעים מה ההבדל בין גז קרקע שהוא יותר אקטיבי ביחס לפאסיבי? כל התשובות במאמר הבא שיסייע לכם לעשות את הבחירות הנכונות ביותר.
מהו סקר גז קרקע?
סקר גז קרקע משמע תהליך שיודע לברר עבורכם איפה ממוקם הזיהום ואיך בסופו של דבר למגר אותו לאלתר. בתהליך הזה הסקר יכול בהחלט לסייע באיתור מוקדי הנגעים/ זיהום ולייעל בסופו של דבר את השטח הנגוע. למען הסר ספק, יש מקרים בהם לא יידרש מכם לבצע סקר גז קרקע ולכן נכתב המאמר הבא שיבהיר לכם כמה נקודות לפני שאתם נכנסים לתהליך הזה.
מתי צריך לעשות סקר גז לקרקע הנגועה?
קרקע נגועה או מזוהמת משמע קרקע חשודה בזיהום של כל מיני חומרים שלעיתים נחשבים נדיפים ולעיתים נדיפים בצורה חלקית. סקר גז קרקע מטרתו לתת מענה לבדיקה הנקודתית שיודעת לברור גם חדירה של גזי קרקע לקרקע עצמה וכך להתנהג בהתאם ולמגן באמצעות אמצעי אוורור ומיגון מתאימים. גזי הקרקע הם גז לכל דבר ולעיתים הם נדיפים באופן חלקי ולעיתים באופן מלא ועל כך גם הבדיקה שבודקת ואומרת לכם למעשה איפה אתם עומדים. כמו כן, המזהמים עלולים לפגוע גם בסדקים ברצפה, קירות מבנה, פיר המעלית, תשתיות ולעיתים גם במים שאתם שותים.
עד כמה חשוב סקר גז קרקע?
כפי שהבנתם, המטרה בעת ביצוע סקר גז קרקע משמע טיפול וגילוי המזהמים לפני שחלילה יהיה מאוחר מדי. מעבר לכל מה שאמרנו חשוב לציין כי אותם גזים נדיפים עלולים לפגוע לא רק במה שקורה בחפצים, קירות או אפילו במי השתייה אלא להימצא גם בחלל עצמו ומעל לפני השטח.
מסוכן? זה בהחלט מסוכן ומכיוון שגז כזה יכול להימצא גם במרתפים, חניונים ומיקומים נמוכים/ תת קרקעיים אין מנוס מבדיקה שיכולה לשלול ולתקן את המצב באמצעות נותני שירות מקצועיים ומתאימים לגילוי הבעיה ופתרונה.
רוצים למגר את הנזק הקיים בסביבתכם? רוצים להשאיר את התחלואה מאחור? על פי הנחיות משרד להגנת הסביבה אין להישאר במקום נגוע יותר מארבע שעות ביום ולכן, אם יש לכם בדיקת סקר קרקע יש לכם כל מה שאתם צריכים בכדי לאתר נקודתית את הבעיה ולהשאירה הרבה מאחור.