מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, חתם על ההזמנה שתאפשר להאיץ באופן משמעותי את ייצור מיירטי החץ בתעשייה האווירית. במסגרת העסקה תספק התעשייה האווירית למשרד הביטחון כמות משמעותית נוספת של מיירטי ׳חץ׳. את העסקה הוביל ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת, משה פתאל.
מערכת החץ, שמפותחת ומיוצרת בשיתוף עם הסוכנות האמריקאית להגנה מטילים (MDA), הפגינה יכולות יירוט משמעותיות במהלך מלחמת ‘חרבות ברזל׳ וביתר שאת במהלך מבצע ׳עם כלביא׳. המערכת מיירטת איומים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ובקצה האטמוספירה ומגנה על מדינת ישראל מפני איומים אסטרטגיים ארוכי טווח. מערכת החץ משלבת טכנולוגיות פורצות דרך ונחשבת לאחת ממערכות ההגנה האוויריות המתקדמות בעולם.
התעשייה האווירית היא המפתחת הראשית של מערכת החץ, באמצעות מפעל מל"מ, בשיתוף עם חברת סטארק האמריקנית. חטיבת אלתא של התעשייה האווירית ומפעל תמ"מ, חברת אלביט מערכות, חברת תומר וחברת רפאל, משתתפות בייצור המערכת.

הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים (MDA) היא שותפה מרכזית של מנהלת 'חומה' במפא"ת, לפיתוח וייצור מערך ההגנה הרב-שכבתי של מדינת ישראל, הכולל את מערכות 'חץ' ו׳קלע דוד׳ ובייצור רכיבי מערכת ׳כיפת ברזל׳. שיתוף הפעולה האסטרטגי בין הסוכנות האמריקאית להגנה מטילים למנהלת "חומה" במפא"ת שבמשרד הביטחון, מסייע להבטיח את יתרונה הטכנולוגי של מדינת ישראל בתחום ההגנה האווירית.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: ״האמל״ח הישראלי בכלל ומערכת החץ בפרט, הפגינו יכולות יוצאות דופן במלחמה. היירוטים הרבים שביצעה מערכת החץ הצילו חיי רבים וצמצמו משמעותית את הפגיעה במשק. האצת קצב הייצור של החץ ושל מערכות קריטיות נוספות היא מרכיב מרכזי באסטרטגיית משרד הביטחון להרחבת יכולות הייצור ושיפור המוכנות המבצעית להמשך המלחמה ולמערכות עתידיות״.
ראש מפא"ת, תא״ל (מיל׳) ד"ר דני גולד: "האצת הייצור של מיירטי חץ היא חלק מחזון הייצור המסיבי המתקדם שהציבה מפא"ת לתעשיות הביטחוניות, לטובת הגדלה מסיבית של היקפי האמל"ח האיכותי, הגנתי והתקפי, שיסופק לצה"ל. הלחימה בשנתיים האחרונות הבליטה את הצורך בהגדלה משמעותית בכושר הייצור, וטכנולוגיות ייצור מתקדמות מאפשרות הזדמנות לעשות זאת בצורה יעילה. אנו נדרשים לשמר את היתרון האיכותי שלנו למול אויבינו, באיכות ובכמות".
מנכ״ל התעשיה האווירית, בועז לוי: ״החלטה חשובה וחיונית זו של משרד הביטחון, להאיץ את ייצור מיירטי ׳חץ׳, מביאה לידי ביטוי את מחויבותה של המדינה לעשות כל שנדרש על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל. ההחלטה גם משקפת את ההצלחה חסרת התקדים של המערכת בתקופת המלחמה, ומהווה הבעת אמון בעובדות ובעובדי התעשייה האווירית המהווים תשתית אנושית להישגים. מפרוץ המלחמה, אנו פועלים במלוא העוצמה כדי לספק את צרכי ביטחון המדינה – באוויר, בים, ביבשה ובחלל – תוך השקעה מתמשכת בפיתוח מערכות חדשות מול אתגרי העתיד, ביניהן מערכת ’חץ 4’.״
